Ο Φέτελ στην πρώτη θέση του grid

Ο Φέτελ στην πρώτη θέση του grid

 

Ο Σεμπαστιάν Φέτελ κατέκτησε την 36η pole position της καριέρας του στο 100ό GP του. Ο Γερμανός σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix των ΗΠΑ στο Austin του Τέξας.

Δίπλα του θα εκκινήσει ο φανταστικός Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος κατάφερε να φέρει την McLaren ανάμεσα στους δύο «ταύρους» με μόλις 1 δέκατο διαφορά από τον Φέτελ. Τον τρίτο ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Μαρκ Γουέμπερ αρκετά μακριά και από τους δύο, στα 4 δέκατα από τον Χάμιλτον και στο μισό δευτερόλεπτο από τον “ομόσταβλό” του.

Ο διεκδικητής του πρωταθλήματος Φερνάντο Αλόνσο είχε μια πολύ κακή περίοδο σημειώνοντας μόλις τον 9ο χρόνο και στον αγώνα θα έχει δύσκολο έργο να κερδίσει θέσεις. Σήμερα όμως θα εκκινήσει μια θέση πιο ψηλά καθώς ο Ρομάν Γκροσεάν, που κατατάχτηκε 4ος, έχει ποινή 5 θέσεων στο grid λόγω αλλαγής κιβωτίου ταχυτήτων. Ο Αλόνσο έχει πολύ δύσκολο έργο καθώς αν θέλει να μείνει ζωντανός στη μάχη του τίτλου και να προσπαθήσει να κάνει το θαύμα στη Βραζιλία πρέπει να τερματίσει μέσα στην πρώτη 4άδα, αν ο Φέτελ νικήσει.

Αν ο Γερμανός νικήσει και ο Ισπανός δεν βρεθεί μέσα στις πρώτες 4 θέσεις όταν πέσει η καρό σημαία τότε ο Φέτελ θα κατακτήσει το τρίτο του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη σειρά και μάλιστα με την συμπλήρωση 100 Grand Prix.

Η δράση συνεχίζεται με τον σημερινό συναρπαστικό αγώνα στις 21:00

 

 

ΠΗΓΗ:msfree.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ