Ο Μπερτομέου για την οριστική διακοπή της Euroleague: Αυτό δεν είναι ένα τέλος, αλλά μία νέα αρχή

Η σεζόν 2019-20 θα μείνει χωρίς πρωταθλήτρια Ευρώπης στην Ιστορία! Οι μέτοχοι της Euroleague αποφάσισαν να μην επιστρέψουν οι παίκτες στο παρκέ μετά την αναστολή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων ελέω κορονοϊού στις 13 Μαρτίου. Μια ιδιαίτερα δύσκολη απόφαση, όπως εξήγησε, με δήλωσή του, μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης ο CEO, της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, αλλά «η υγεία όσων συμμετέχουν στο κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ, από τους παίκτες μέχρι τους φιλάθλους είναι πρώτη, μπροστά από οποιοδήποτε άλλο συμφέρον!». «Αυτό δεν είναι ένα τέλος, αλλά μάλλον μία νέα αρχή,» έστειλε μήνυμα ο ισχυρός άνδρας της Euroleague.

Αναλυτικά, η δήλωση του Τζόρντι Μπερτομέου, μετά την απόφαση για οριστική διακοπή της σεζόν 2019-20 στη Euroleague:

«Δίχως αμφιβολία, αυτή είναι η πιο δύσκολη απόφαση που έπρεπε να πάρουμε στην 20ετή ιστορία μας. Εξαιτίας λόγων που είναι πάνω από τον έλεγχό μας, αναγκαστήκαμε να ολοκληρώσουμε πρόωρα την πιο επιτυχημένη και ενδιαφέρουσα σεζόν στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Αυτό έρχεται ύστερα από 2,5 μήνες, στους οποίους όλοι οι μέτοχοι κράτησαν την αποφασιστικότητά τους και εξάντλησαν κάθε πιθανή παράμετρο, για να φέρους εις πέρας την ολοκλήρωση μιας μοναδικά εξαιρετικής σεζόν για τον φίλαθλο κόσμο μας, του οποίου το πάθος αποτελεί την κινητήριο δύναμη για όλες τις αποφάσεις μας. Αυτή είναι η δέσμευσή μας και το πάθος μας κάθε σεζόν. Έτσι, το να αναγκαζόμαστε να ολοκληρώσουμε πρόωρα τη σεζόν εξαιτίας αλόγων που είναι πάνω από τον έλεγχό μας, μας στενοχωρεί πολύ. Παρ΄ όλα αυτά, τα στατιστικά – ρεκόρ δείχνουν πόσο απόλαυσαν τους αγώνες οι φίλαθλοί μας και μας δίνουν περισσότερη ενέργεια από ποτέ για να αρχίσουμε να προγραμματίζουμε μία ακόμα καλύτερη σεζόν για το 2020-2021.

Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για το πως οι κοινότητες της Euroleague και του Eurocup έμειναν ενωμένοι σε τόσο δύσκολες στιγμές. Είμαι υπερήφανος για τους συλλόγους και τους ιδιοκτήτες τους, για το κουράγιο στις αποφάσεις τους και για τις γενναιόδωρες προσφορές τους στις κοινότητές τους σε τόσο δύσκολες στιγμές. Υπερήφανος για τους εμπορικούς συνεργάτες μας, που έδειξαν ανεπηρέαστη δέσμευση και πίστη σε εμάς και σε ό,τι εκπροσωπούμε. Υπερήφανος για τους παίκτες μας, τους προπονητές μας και τους διαιτητές μας που ήταν υποστηρικτικοί και γεμάτοι κατανόηση όλο αυτό το διάστημα. Υπερήφανος για τους φιλάθλους μας που παρέμειναν κοντά μας και δεν σταμάτησαν να μας εκφράζουν την επιθυμία τους για συνέχιση της σεζόν. Αυτή είναι μία εξαιρετική κοινότητα και αισθανόμαστε προνομιούχοι που είμαστε μέρος της.

Προφανώς, είχαμε πολλά κίνητρα για να ολοκληρώσουμε στο παρκέ τη σεζόν 2019-20, αλλά σε μία τόσο ιδιαίτερη κατάσταση, οφείλουμε να βάλουμε την υγεία των ανθρώπων πρώτη, μπροστά από οποιοδήποτε άλλο συμφέρον: τους παίκτες μας, τους προπονητές μας, τους διαιτητές μας, τους συλλόγους μας, το προσωπικό τους, το προσωπικό της Λίγκας, τους δημοσιογράφους και τις οικογένειες όλων αυτών. Με αυτή μας την απόφαση, μένουμε αληθινοί στις πεποιθήσεις μας και για όσα πρεσβεύουμε.

Στους επόμενους μήνες, έχουμε μία μόνο αποστολή: να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να βοηθήσουμε τις κοινότητές μας να επιστρέψουν πιο δυνατές και να “χτίσουμε” την καλύτερη έκδοση του εαυτού μας -εντός και εκτός παρκέ- για όταν θα μπορέσουμε να επανενωθούμε με τους φιλάθλους μας. Αυτό δεν είναι ένα τέλος, αλλά μάλλον μία νέα αρχή».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ