Ο Μπέκερ αποκάλυψε το μυστικό της πτώσης του Τζόκοβιτς

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του «διαζυγίου» ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Μπόρις Μπέκερ, ο Γερμανός προπονητής και παλιός «αστέρας» του τένις με 6 τίτλους Grand Slam στο ενεργητικό του, μίλησε για τον Σέρβο τενίστα και απέδωσε τη φετινή πτώση του από την κορυφή στο ότι τους τελευταίους μήνες δεν δούλευε στις προπονήσεις όπως παλαιότερα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο  SkyNews, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Τα χέρια μου ήταν δεμένα. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τη δουλειά που θέλαμε, γιατί ειδικά τους τελευταίους έξι μήνες δεν περνούσαμε στο γήπεδο όσο χρόνο έπρεπε. Όμως η επιτυχία δεν είναι κάτι που έρχεται έτσι απλά, σαν να πατάς ένα κουμπί. Δεν έρχεται απλά με την εμφάνιση σε τουρνουά. Πρέπει να δουλέψεις σκληρά, γιατί αυτό ακριβώς κάνουν οι αντίπαλοί σου».

Στη συνέχεια επιβεβαίωσε ότι η απόφαση να χωρίσουν οι δρόμοι τους ήταν κοινή, ενώ ρωτήθηκε για τις φήμες που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα, πως η αγωνιστική πτώση του Τζόκοβιτς οφείλεται σε μια εξωσυζυγική σχέση.

«Δεν γνωρίζω αν είχε τέτοια προβλήματα. Είναι παντρεμένος και ευτυχισμένος κι έχει και έναν υπέροχο γιο», απάντησε ο Μπέκερ, αλλά στη συνέχεια πρόσθεσε: «Το επάγγελμα του τενίστα είναι ίσως το πιο εγωιστικό στον παγκόσμιο αθλητισμό, επειδή πρέπει να αφοσιώνεσαι συνεχώς στον εαυτό σου. Μπορώ να πω πως είναι οικογενειάρχης. H σύζυγός του βρίσκεται διαρκώς στις κερκίδες, αυτό όμως δεν μπορεί να συμβαίνει για πάντα και νομίζω πως κάτι τέτοιο εννοούσε. Δεν νομίζω πως υπήρχαν άλλα προβλήματα. Έχω μιλήσει με τη γυναίκα του και ξέρω ότι τον στηρίζει, αλλά δεν ξοδεύουν πλέον τόσο χρόνο μαζί όπως παλιά. Το είχα περάσει κι εγώ αυτό πριν από είκοσι χρόνια. Είναι στη φύση του επαγγελματία τενίστα».

Στο τέλος δήλωσε βέβαιος ότι το 2017 ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα επιστρέψει στην κορυφή του παγκόσμιου τένις: «Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει πάλι ο Νο 1 του κόσμου. Απλώς πρέπει να δουλέψει και να προπονηθεί όπως παλιά».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ