Ο Άρης απέκτησε τον Γιάνκοβιτς

Στο δυναμικό του Αρη, ως το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου, με δανεισμό από τη Βαλένθια, θα ανήκει ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς.

Οι διοικούντες των «κίτρινων» μετουσίωσαν σε πράξη το έντονο ενδιαφέρον που έδειξαν τις τελευταίες μέρες για τον 26χρονο διεθνή φόργουορντ (2.02), κατέληξαν απόψε στην τελική συμφωνία με την ισπανική ομάδα, με την οποία έχει ο αθλητής διετούς διάρκειας συνεργασία, με συνέπεια να προκύψει το ποθητό θετικό αποτέλεσμα.

Ο Γιάνκοβιτς άρχισε την καριέρα του στον Πανιώνιο, στον οποίο έμεινε μέχρι το 2013, με μία ενδιάμεση στάση, τη σεζόν 2008-09, στη Mega Vizura. Το 2013 υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, στον οποίο παρέμεινε έως το περασμένο καλοκαίρι, οπότε και μετακινήθηκε στη Βαλένθια. Με τους «πράσινους» έχει κερδίσει ένα πρωτάθλημα και τρία Κύπελλα Ελλάδα��.

Σε επίπεδο Εθνικών ομάδων στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης U18 το καλοκαίρι του 2008, στο Ευρωμπάσκετ που διεξήχθη στον Πύργο και την Αμαλιάδα. Ένα χρόνο αργότερα (2009), κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19 και την ίδια χρονιά ανέβηκε και πάλι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, με την Εθνική Ομάδα U20, στο Ευρωμπάσκετ της Ρόδου.

Το 2010 και πάλι με την U20, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ. Το 2013, το 2014 και το 2015 έλαβε μέρος στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ