Ο αγώνας των… Πρωταθλητών

Ο αγώνας των… Πρωταθλητών

 

Το Race Of Champions (ROC), είναι ένα αγώνας που γίνεται κάθε χρόνο με τη συμμετοχή των μεγαλύτερων αστέρων του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Συμμετέχουν οδηγοί της Formula1, του WRC, του NASCAR, των sportscars και των touring cars, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν μπει στο πρόγραμμα και αναβάτες του MotoGP και άλλων αγώνων με μηχανές.

Η διοργάνωση πρωτοξεκίνησε το 1988 και έκτοτε γίνεται κάθε χρόνο σε ειδικά διαμορφωμένες πίστες. Συμμετέχουν συνολικά 16 οδηγοί στην κύρια εκδήλωση, οι οποίοι είναι χωρισμένοι σε γκρουπ και αγωνίζονται σε αγώνες head to head, ή αλλιώς ένας με έναν.

Ο νικητής βγαίνει μόλις ένας από τους δύο οδηγούς συμπληρώσει 2 νίκες.Τα αυτοκίνητα που αγωνίζονται είναι πανομοιότυπα σε κάθε αγώνα αλλά μπορεί να διαφέρουν από αγώνα σε αγώνα.

Για την ίδια εκδήλωση υπάρχει και Race Of Champions Nation’ Cup όπου και οι οδηγοί χωρίζονται σε 8 ομάδες των δύο ατόμων με την ίδια εθνικότητα και η διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια. Head to Head αναμετρήσεις μέχρι να φτάσουν στον μεγάλο τελικό.

 Εκεί ο νικητής παραλαμβάνει το βραβείο του το οποίο έχει το όνομα του παλιού οδηγού του WRC, Henry Toivonen ο οποίος έχασε τη ζωή του στο Rally της Κορσικής, Tour de Corse, σε ηλικία μόλις 29 ετών, το 1986.

Φέτος ο αγώνας θα γίνει στην Bangkok σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα και τα ονόματα που θα συμμετέχουν κάθε άλλο παρά άγνωστα είναι.

Συγκεκριμένα θα βρίσκονται οι:

Sebastien Ogier, Jamie Whincup, David Coulthard, Benito Guera, Andy Priaulx, Sebastian Vettel, Jorge Lorenzo, Mick Doohan, Michael Schumacher, Ryan Hunter-Reay και o Romain Grosjean.

Η κατασκευή της πίστας: 

 Ο Γάλλος Didier Auriol είναι ο πολυνίκης του θεσμού ενώ αντίθετα όσον αφορά τους «εθνικούς» αγώνες, Vettel και Schumacher κάνουν το τέλειο δίδυμο και από τότε που συμμετέχουν έχουν κάνει κατάληψη στην πρώτη θέση φέρνοντας τη Γερμανία πρώτη με 5 νίκες!

Και μια ιδέα για το τι πρόκειται να δείτε: 

 

ΠΗΓΗ:woop.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ