Ντέτμαν: Φαβορί η Ελλάδα

Ο τεχνικός της Φινλανδίας, Χένρικ Ντέτμαν, έχρισε φαβορί την Ελλάδα, ενώ υπογράμμισε ότι ελπίζει σε… θαύμα, σχετικά με τη συμμετοχή των Τζαμάρ Ουίλσον και Μίκο Κοϊβίστο στην αυριανή (5/9, 20:00) μεταξύ τους αναμέτρηση, για την 4η αγωνιστική του Ευρωμπάσκετ 2017. 

«Ο αριθμός των αγώνων που έχουν δώσει οι Έλληνες παίκτες στην Euroleague είναι 663, ενώ οι Φινλανδοί έχουν παίξε σε 130 ματς», είπε στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός της «οικοδέσποινας» του 1ου ομίλου και πρόσθεσε: «Αυτό τα λέει όλα για το φαβορί, για την ποιότητα των παικτών και για την παράδοση του ελληνικού μπάσκετ. Σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι η νέα γενιά παικτών είναι καλύτερη από τις προηγούμενες, ακόμα και αν οι προηγούμενες γενιές διαφωνούν κάποιες φορές μαζί μου. Είναι δίκαιο να περιμένεις ότι το 2017 η ομάδα είναι καλύτερη σε σχέση με το 2013».

Αναφερόμενος στους τραυματίες Ουίλσον και τον Κοϊβίστο, ανέφερε: «Χθες δύο παίκτες μας τραυματίστηκαν (σ.σ. στο παιχνίδι με την Πολωνία), εγκατέλειψαν το παρκέ και δεν επέστρεψαν. Δεν μπορούσαν να προπονηθούν σήμερα. Κάνουμε ό,τι μπορούμε να τους έχουμε έτοιμους, αλλά για να παίξουν αύριο ελπίζουμε να γίνει ένα θαύμα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ