Νικητής ο Ρόσμπεργκ στη Μόντσα

Τα προγνωστικά δεν ήταν με το μέρος του Νίκο Ρόσμπεργκ πριν από την εκκίνηση του γκραν πρι της Μόντσα, καθώς ο Λιούις Χάμιλτον είχε την pole position και εξαιτίας των εξαιρετικών ικανοτήτων του και του επίσης εξαιρετικού μονοθεσίου του, είχε το προβάδισμα.

Όμως ο Άγγλος πιλότος έβγαλε τα… μάτια του μόνος του, αφού έκανε κάκιστη εκκίνηση και έδωσε τη δυνατότητα στον Ρόσμπεργκ να πάρει εξ αρχής κεφάλι στην κούρσα. Κι επειδή είναι κι αυτός εξαιρετικός οδηγός κι έχει εξαιρετικό μονοθέσιο, ήταν από εκεί και πέρα απολύτως δικό του θέμα να μην χάσει. Και δεν έχασε.

Τερμάτισε στην πρώτη θέση, αφήνοντας δεύτερο με διαφορά 10 δευτερολέπτων τον Χάμιλτον, ο οποίος κάλυψε μεγάλο μέρος του εδάφους που έχασε από την κακή εκκίνησή του λόγω και του ότι μπήκε μία φορά στα πιτς για αλλαγή ελαστικών σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, που μπήκαν δύο (εξαιρουμένου φυσικά του ομόσταυλου του, Ρόσμπεργκ, που κι αυτός μπήκε μία).

Στην τρίτη και τέταρτη θέση τερμάτισαν οι δύο Ferrari, με τον Φέτελ και τον Ραϊκόνεν αντίστοιχα. Ακολούθησαν οι Ρικιάρντο, Μπότας, Φερστάπεν, Πέρεζ, Μάσα και Χούλκενμπεργκ.

 

Διαβάστε περισσότερα στο pamesports.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ