Νίκη Latvala στο WRC Φινλανδίας

Νίκη Latvala στο WRC Φινλανδίας

Μία τεράστια νίκη, ίσως τη σπουδαιότερη της καριέρας του, πήρε ο Jari-Matti Latvala μέσα στην πατρίδα του. Ο Φινλανδός οδηγός της Volkswagen ξεπέρασε την αναποδιά του Σαββάτου, αντεπιτέθηκε και δεν άφησε περιθώριο να αμφισβητηθεί η ανωτερότητά του.

Ο Latvala στις τρεις μόνο ΕΔ της Κυριακής δεν έχασε τον έλεγχο του αγώνα και παρότι η διαφορά του από τον Sebastien Ogier ήταν πολύ μικρή, έδειξε από νωρίς ότι ήταν αποφασισμένος να κερδίσει. Παίρνοντας και τη 2η θέση στην Power Stage, ανέβασε τη συνολική του συγκομιδή στους 27 βαθμούς, ωστόσο το σπουδαιότερο επίτευγμα αυτής της νίκης ήταν πνευματικό και ψυχολογικό.

Για τον Sebastien Ogier το Ράλι Φινλανδίας ήταν μία από τις ελάχιστες φορές στην καριέρα του που η 2η θέση ήταν το ταβάνι των προσδοκιών του. Ο Γάλλος πίεσε όσο μπορούσε περισσότερο για να μπορέσει να κάνει τον Latvala να ανησυχήσει, αλλά απλώς σε αυτόν τον αγώνα δεν είχε πιθανότητες να κερδίσει. Η νίκη του στην Power Stage ήρθε με διαφορά 1 δεκάτου έναντι του Latvala και η καμπάνια του για την κατάκτηση του δεύτερου παγκόσμιου τίτλου του δεν υπέστη κανένα πλήγμα.

Το Ράλι Φινλανδίας ήταν ένας επικός αγώνας, αλλά τώρα το WRC αλλάζει χώρα και επιφάνεια για τον επόμενο αγώνα του. Από τις 21 έως τις 24 Αυγούστου τα πληρώματα θα έχουν να αντιμετωπίσουν τις ασφάλτινες ΕΔ του Ράλι Γερμανίας.

ΠΗΓΗ: msfree.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ