Νεϊμάρ: Καυστικός μετά την αποχώρησή του από την Παρί Σεν Ζερμέν – «Εγώ και ο Μέσι ζήσαμε μία κόλαση»

Ο Νεϊμάρ έκανε μια καυστική περιγραφή της θητείας του στην Παρί Σεν Ζερμέν, λέγοντας ότι υπέστη άδικη κακοποίηση από τους οπαδούς του συλλόγου.

Σε συνέντευξή του στην Globo που προβλήθηκε την Κυριακή μίλησε για τα ανάμεικτα συναισθήματα που είχε όταν ο πρώην συμπαίκτης του στην PSG και την Μπαρτσελόνα Λιονέλ Μέσι κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Αργεντινή πέρυσι.

«Ήμουν πολύ χαρούμενος για τη χρονιά που είχε [ο Μέσι], αλλά ταυτόχρονα πολύ λυπημένος, επειδή έζησε και τις δύο πλευρές του νομίσματος», δήλωσε ο Νεϊμάρ, ο οποίος εντάχθηκε στην Αλ Χιλάλ αυτό το καλοκαίρι, τερματίζοντας την εξαετή παραμονή του στη Γαλλία. «Πήγε στον παράδεισο με την ομάδα της Αργεντινής, κέρδισε τα πάντα τα τελευταία χρόνια, και με την Παρί έζησε την κόλαση, ζήσαμε την κόλαση, αυτός και εγώ».

Ο Νεϊμάρ και ο Μέσι δέχθηκαν τα πυρά τμημάτων των οπαδών της PSG μετά την αποτυχία τους να κατακτήσουν το Champions League με τον σύλλογο. Και οι δύο παίκτες αποδοκιμάστηκαν προς το τέλος της θητείας τους στο Παρίσι. «Αναστατωνόμαστε, γιατί δεν είμαστε εκεί για το τίποτα, είμαστε εκεί για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, [να] γίνουμε πρωταθλητές, να προσπαθήσουμε να γράψουμε ιστορία», δήλωσε ο Βραζιλιάνος.

«Γι’ αυτό αρχίσαμε να παίζουμε ξανά μαζί, συγκεντρωθήκαμε εκεί για να γράψουμε ιστορία. Δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε».

Ο Μέσι έφυγε από την PSG αυτό το καλοκαίρι, πηγαίνοντας στην Ίντερ Μαϊάμι στο Major League Soccer, όπου άλλαξε την τύχη του συλλόγου. Ο Νεϊμάρ δήλωσε ότι η κριτική που ασκήθηκε στον Αργεντινό από τους οπαδούς της PSG ήταν άδικη. «Είναι ένας τύπος που προπονείται, που αγωνίζεται, αν χάσει θυμώνει και κατά τη γνώμη μου στοχοποιήθηκε άδικα».

Η κακοποίηση από τους οπαδούς δεν είναι όμως πρόβλημα μόνο στη Γαλλία. Ο Νεϊμάρ μίλησε επίσης για τη ρατσιστική κακοποίηση που έχει υποστεί ο φίλος του Vinícius Júnior στην Ισπανία.

«Είναι λυπηρό, είναι λυπηρό, ο σημερινός κόσμος έχει αλλάξει πολύ, όλη αυτή η προκατάληψη με το χρώμα… είναι πολύ λυπηρό να βλέπεις έναν φίλο να περνάει κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Νεϊμάρ.

«Όχι μόνο ένας φίλος, αλλά όλοι οι άνθρωποι που το έχουν περάσει αυτό και το περνούν καθημερινά».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ