Νέα μεγάλη επιτυχία για τα ελληνικά κουπιά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Η Κατερίνα Νικολαΐδου στο σκιφ γυναικών είναι το πρώτο ελληνικό πλήρωμα που «σφραγίζει» την πρόκρισή του σε τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών στη Γλασκόβη της Σκωτίας!

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης πήρε τη δεύτερη θέση στον επαναληπτικό του σκιφ γυναικών με χρόνο 7:45.06, τερματίζοντας πίσω από τη Δανέζα Πέτερσεν που σημείωσε χρόνο 7:41.82, μαζί με την οποία προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό.

Εξαιρετική παρουσία και για τους παγκόσμιους πρωταθλητές κάτω των 23 Καλανδαρίδη και Στεργιάκα, οι οποίοι τερμάτισαν πρώτοι στον επαναληπτικό του διπλού με 6:26.92 και προκρίθηκαν στον ημιτελικό.

Αντίθετα, δεν τα κατάφεραν η Ασουμανάκη και η Αγγελοπούλου, οι οποίες στον αντίστοιχο επαναληπτικό των γυναικών τερμάτισαν στην έκτη θέση με 7:05.11 και θα αγωνιστούν στον μικρό τελικό.

Εκτός μεγάλου τελικού έμειναν και οι Μαρόκος- Νικολαΐδης στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών. Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε στην τέταρτη θέση του επαναληπτικού με χρόνο 6:32.69 και θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό.

Ούτε η Βόντζου και η Εμμανουηλίδου κατάφεραν να προκριθούν στην κορυφαία εξάδα του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, αφού τερμάτισαν στην πέμπτη θέση του επαναληπτικού με χρόνο 7:20.82 και θα συμμετάσχουν επίσης στον μικρό τελικό.

Μία από τις θέσεις 7-12 θα διεκδικήσει και η τετράκωπος άνευ των γυναικών. Οι Τσαμοπούλου, Μπιτζιαίου, Γεωργούδη και Κυρίδου πήραν την Πέμπτη θέση στον επαναληπτικό με επίδοση 6:52.09 και έμειναν εκτός μεγάλου τελικού.

Έτσι, συνοπτικά η Ελλάδα, μετά και τα σημερινά αποτελέσματα, θα πάρει μέρος το Σαββατοκύριακο σε έναν τελικό με τη Νικολαΐδου στο σκιφ και δυο ημιτελικούς με τον Γιάνναρο στο σκιφ ελαφρών βαρών και τους Στεργιάκα-Καλανδαρίδη στο διπλό, με την ελπίδα να «σφραγίσουν» κι αυτοί το εισιτήριο για τα τελικά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Σαββάτου για τα ελληνικά πληρώματα:

11:42 Τετράκωπος άνευ (γ) ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

12:06 Διπλό σκιφ (γ) ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

12:12 Σκιφ ελαφρών βαρών (α) ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ

12:24 Διπλό σκιφ (α) ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ