NBA: Οι Χιτ απέσυραν την φανέλα του Ουέιντ – Συγκινημένος ο πρώην μπασκετμπολίστας – ΒΙΝΤΕΟ

Μετά τη γέννηση της κόρης του, ο Ντουέιν Ουέιντ αποφάσισε να αποσυρθεί από τα γήπεδα του ΝΒΑ και χθες η φανέλα με το νούμερο 3 αποσύρθηκε από τους Χιτ και θα κοσμεί στο εξής την κορυφή της «American Airlines Arena».

Οι Χιτ απέσυραν τη φανέλα του Ντουέιν Ουέιντ στο ημίχρονο του αγώνα με τους Καβαλίερς, τιμώντας με αυτό τον τρόπο τον πιο εμβληματικό παίκτη στην ιστορία του συλλόγου.

Ο Ουέιντ ήταν μαζί με τον Σακίλ Ο’Νιλ ο πρωτεργάτης του πρώτου τίτλου του Μαϊάμι το 2006, με τον πρώτο μάλιστα να αναδεικνύεται και MVP των τελικών κόντρα στους Μάβερικς.

Δεν έμεινε, όμως, εκεί. Το καλοκαίρι του 2011 έπεισε τους ΛεΜπρόν Τζέιμς και Κρις Μπος να έρθουν στους Χιτ και οι τρεις τους οδήγησαν την ομάδα σε ακόμα δύο τίτλους το 2012 και το 2013.

Ο παλαίμαχος άσος ήταν εμφανώς συγκινημένος κατά τη διάρκεια της τελετής. Στον λόγο που εκφώνησε, ευχαρίστησε την οικογένειά του, τον Πατ Ράιλι, τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, τον Κρις Μπος, τον Έρικ Σποέλστρα, ενώ στο τέλος αναφέρθηκε και στο Κόμπι Μπράιαντ:

«Ο Κόμπι είχε πει ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι να προσπαθείς να εμπνεύσεις τους άλλους να γίνουν σπουδαίοι σε ό,τι και αν κάνουν. Ελπίζω να σας ενέπνευσα. Σας ευχαριστώ που με κάνατε μέρος της ιστορίας σας. Να ξέρετε ότι είστε τεράστιο μέρος της δικής μου».

Πηγή: ΝΒΑ, filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ