NBA – All Star Game: Θρίαμβος της Ανατολής του Γιάννη Αντετοκούνμπο – 211-186 την Δύση στην βραδιά των ρεκόρ

Η Ανατολή ήταν η μεγάλη νικήτρια του All Star Game που επέστρεψε στο παλιό format του. Οι παίκτες της ανατολικής περιφέρειας ήταν ανώτεροι και έφτασαν στην επικράτηση με το εντυπωσιακό 211-186. Για τους νικητές ματσάρα έκανε ο Λίλαρντ με 39 πόντους, ενώ ο Μπράουν είχε 36 με τον Χαλιμπέρτον να βάζει 32.

NBA – All Star Game: Το ξεκαρδιστικό blooper του Ντόντσιτς – Πήγε να καρφώσει αλλά έφαγε… τάπα από τη στεφάνη

Ο Γιάννης είχε 23 πόντους με 7 ριμπάουντ, άρα σαν αρχηγός παρέλαβε το τρόπαιο.

Από την πλευρά της Δύσης που δεν δικαιολόγησε τον τίτλο του φαβορί, ο Τάουνς είχε 50 πόντους, ενώ 31 πόντους μέτρησε ο Γκίλτζιους-Αλεξάντερ.Οι 211 πόντοι είναι ρεκόρ σε All Star Game όπως και τα 42 τρίποντα που πέτυχε η Ανατολή.

NBA – All Star Game: Ανεπανάληπτος Χαλιμπέρτον – Ξεκίνησε με 5/5 τρίποντα – ΒΙΝΤΕΟ

Τέιτουμ και Γκίλτζιους-Αλεξάντερ ξεκίνησαν με τρίποντα από τη γωνία για τις δύο ομάδες, δείχνοντας ότι είναι ζεστοί. Ο Χαλιμπέρτον έθεσε υποψηφιότητα για το βραβείο του MVP, από νωρίς αφού έκανε το 12-17 με 5/5 τρίποντα στα πρώτα λεπτά. Ο Χαλιμπέρτον έφτιαξε ένα όμορφο κάρφωμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο στα μέσα της πρώτης περιόδου. Ο Λίλαρντ πήρε τη… σκυτάλη από τον Χαλιμπέρτον και ξεκίνησε να βομβαρδίζει τρίποντα για την Ανατολή. Ο Μπράουν έκανε το 50-43 με τρίποντο για την Ανατολή προς το τέλος του πρώτου δωδεκαλέπτου.

Ο Λίλαρντ πήρε το… όπλο του και ο Γιάννης διψήφιος

Με τον Μάξεϊ η Ανατολή έφυγε με 60-51 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Ο Λίλαρντ εκτέλεσε για το 75-62. O Γιάννης έφτασε τους 12 πόντους για το 88-75 στα μέσα της δεύτερης περιόδου. Αλλά ο Τάουνς προσπαθούσε να μειώσει για το 88-77. Η Ανατολή κρατούσε άνετα το προβάδισμα. Ο Χαλιμπέρτον το… βιολι του και σκόραρε για το 99-82 λίγο πριν το ημίχρονο. Ο Κάρι έβαζε τα απίστευτα, με το σκορ 104-89 να είναι στο ημίχρονο.

NBA – All Star Game: Η προθέρμανση του Γιάννη Αντετοκούνμπο με την ελληνική σημαία στην πλάτη – ΒΙΝΤΕΟ

Η Ανατολή πάτησε το γκάζι

Ο Γιάννης σκόραρε για το 124-97 και η Ανατολή έδειχνε να κάνει ότι θέλει στο παρκέ. Ο Χαλιμπέρτον το έβλεπε σαν βαρέλι και δεν σταματούσε να εκτελεί τα τρίποντα του. Ο Λίλαρντ του έκανε παρέα στο σκοράρισμα και η Ανατολή είχε πάρει μια μεγάλη διαφορά ασφαλείας, όμως η Δύση δεν το άφησε έτσι. Ο Μπούκερ μείωσε σε 144-132, δύο λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δωδεκαλέπτου. Ο Μπαρνς όμως σκόραρε για το 154-134 για να ηρεμήσει την Ανατολή. O Nτόντσιτς απέτυχε να καρφώσει.

Ο Μπαρνς ανέβαινε συνεχώς και έδωσε αέρα 23 πόντων στην Ανατολή, 8 λεπτά πριν το τέλος. Το ματσάκι δεν γινόταν να γυρίσει και η Ανατολή τελικά επικράτησε. Τόσο οι της Ανατολής, αλλά και τα τρίποντα της, αποτελούν ρεκόρ για την ιστορία του All Star Game. Το έβλεπαν σαν βαρέλι οι ανατολικοί και δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο.

Τα δωδεκάλεπτα: 53-47, 104-89, 160-136, 211-186

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ