Μυρίζει… γκολ στο ΟΑΚΑ

Το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής διεξάγεται απόψε στο ΟΑΚΑ όπου η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Ολυμπιακό (19:30). Η Ένωση πορεύεται αήττητη σε εντός έδρας αναμετρήσεις και θα απολαύσει στήριξης από περίπου 40.000 οπαδούς εντείνοντας τις προσπάθειες επανόδου στην πρώτη προνομιούχο πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα. Συγκεκριμένα, η Ένωση μετρά πέντε νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες με τέρματα 22-4 σε δέκα αγώνες στο ΟΑΚΑ. Επιπρόσθετα, διαθέτει την κορυφαία εντός έδρας άμυνα στο φετινό πρωτάθλημα (4 γκολ) μαζί με τον αντίπαλό της.

Σε αγωνιστικό επίπεδο υπάρχουν προβλήματα κυρίως στο δεξιό άκρο των μετόπισθεν. Ο Ροντρίγκο Γκάλο ταλαιπωρήθηκε από σημαντικό πρόβλημα τραυματισμού στη διάρκεια της εβδομάδας, ενώ δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος Μιχάλης Μπακάκης δημιουργώντας πρόβλημα στο δεξιό άκρο των μετόπισθεν.

Επομένως, ο Όγκνιεν Βράνιες ενδέχεται να μετακινηθεί εκεί ανοίγοντας χώρο στους στόπερ για τον Δημήτρη Κολοβέτσιο ως παρτενέρ του Βασίλη Λαμπρόπουλου.

Δεν υπολογίζονται οι Ούγκο Αλμέιδα, Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι που κρίθηκαν ανέτοιμοι πέραν του τραυματία, Μανουέλ Ντίας.

Αναλυτικά η αποστολή που επέλεξε ο Μανόλο Χιμένεθ για την ΑΕΚ: Ανέστης, Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Βράνιες, Ντίντακ, Βινίσιους, Σιμόες, Γιόχανσον, Βάργκας, Γαλανόπουλος, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Ροντρίγκες, Πέκχαρτ, Μπακασέτας, Αραούχο.

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός (51β.) προέρχεται από τέσσερις διαδοχικές νίκες αντιμετωπίζοντας κατά σειρά Ξάνθη, Ηρακλή, ΑΕΛ με κοινό σκορ το 2-0 και ενδιάμεσα είχε επιβληθεί με 2-1 στη Βέροια κόντρα στην ομώνυμη ομάδα.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ηττηθεί μόλις μία φορά στο φετινό πρωτάθλημα αντιμετωπίζοντας την ΑΕΛ (1-0) εκτός έδρας τον περασμένο Σεπτέμβριο. Διαθέτουν την κορυφαία επίθεση και την καλύτερη άμυνα με τέρματα 43-9.

Μακριά από το Φάληρο πάντως συγκεντρώνουν τους 20 από τους 51 βαθμούς που έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής ως συνολική συγκομιδή.

Σε 10 εκτός έδρας ματς καταγράφουν έξι νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα έχοντας την καλύτερη άμυνα σε αντίστοιχες αναμετρήσεις (5 γκολ).

Στο μεταξύ, εξέτισαν ποινές μίας αγωνιστικής οι Αντρέ Μάρτινς και Ντιόγκο Φιγκέιρας επανερχόμενοι στις θέσεις του κεντρικού μέσου και του δεξιού μπακ αντίστοιχα.

Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Ιντέγιε Μπράουν (13 γκολ) ενσωματώθηκε στην αποστολή, όπως και οι Κώστας Φορτούνης, Ταρίκ Ελιονούσι διότι άπαντες αποθεραπεύτηκαν εγκαίρως. Δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Στέφανος Καπίνο, Κάρλος Παρέδες. Για τεχνικούς λόγους αποκλείστηκαν ακόμη οι Ανσαριφάρντ, Μάριν, Μπουχαλάκης, Νικολάου, Ντομίνγκεζ και Καμπιάσο.

Αναλυτικά η αποστολή που επέλεξε ο Πάουλο Μπέντο για τον Ολυμπιακό: Ανδρούτσος, Μποτία, Καρντόσο, Χουτεσιώτης, Σισοκό, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Ελιουνούσι, Φιγκέιρας, Φορτούνης, Ιντέγιε, Λεάλι, Μανθάτης, Μάρτινς, Ρέτσος, Ρομαό, Σεμπά, Βιάνα.

Δείτε τις καλύτερες αποδόσεις για τον αγώνα ΑΕΚ – Ολυμπιακός εδώ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ