Μoυρίνιο: “Άν ήμουν μαύρος θα έλεγα…”

Μoυρίνιο: “Άν ήμουν μαύρος θα έλεγα…”

Την κάθετη διαφωνία του στην πρόταση του Γιάγια Τουρέ για μποϊκοτάζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 λόγω των ρατσιστικών φαινομένων στη Ρωσία εξέφρασε την Παρασκευή ο Ζοσέ Μουρίνιο.

Η άποψη του προπονητή της Τσέλσι ήταν σαφής: “Σέβομαι την άποψη του Γιάγια αλλά διαφωνώ. Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι η πιο σημαντική διοργάνωση σε επίπεδο Εθνικών ομάδων και οι μαύροι παίκτες, πολύ, μα πολύ σημαντικοί γι’ αυτό.

Και τέλος πάντων, τι υπερισχύει; Τα δισεκατομμύρια των φιλάθλων που είναι ερωτευμένοι με το άθλημα ή μερικοί χιλιάδες που πηγαίνουν στα ποδοσφαιρικά γήπεδα απλώς για να δημιουργήσουν πρόβλημα;”.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Μουρίνιο συνέχισε: “Εγώ αν ήμουν μαύρος θα έλεγα ότι τα δισεκατομμύρια των φιλάθλων υπερισχύουν. Οπότε ας πολεμήσουμε τις μερικές χιλιάδες. Ας δώσουμε στον κόσμο αυτό που θέλει. Και ο κόσμος θέλει το καλύτερο. Χωρίς τους μαύρους παίκτες το προϊόν δεν είναι το καλύτερο δυνατό.

Οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα όμορφο παιχνίδι και ότι η πλειοψηφία του κόσμου που πηγαίνει στα γήπεδα σέβεται τη διαφορετικότητα του κάθε ατόμου. Αυτοί οι άνθρωποι είναι πιο σημαντικοί από τις μειοψηφίες”.

 

Πηγή: contra.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ