Μουρίνιο:”Aπέρριψα την εθνική Αγγλίας…”

Μουρίνιο:”Aπέρριψα την εθνική Αγγλίας…”

 

Ο τεχνικός της Τσέλσι, Ζοζέ Μουρίνιο, αποκάλυψε πως η αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, μετά την απόλυση του Στιβ ΜακΛάρεν από τον πάγκο της Εθνικής Αγγλίας το 2007, χτύπησε την πόρτα του για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των «λιονταριών». Ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε, εξηγώντας στην εφημερίδα “Independent” πω ο λόγος της άρνησης του ήταν η… έλλειψη κινήτρων.

Όταν η FA ήρθε σε επικοινωνία μαζί μου, το επόμενο ματς της Αγγλίας ήταν κόντρα στη Γαλλία, φιλικό στο Παρίσι. Σκέφτηκα πως Γαλλία-Αγγλία είναι κάτι αρκετά δελεαστικό. Μετά ποιο ήταν το επόμενο παιχνίδι; Το επόμενο ήταν έναν μήνα αργότερα απέναντι στο Καζακστάν, όχι, όχι, όχι, όχι.

Είχαμε επαφή και σκέφτηκα την πρόταση της Αγγλίας όμως τότε ήμουν πολύ νέος και πολύ υπερήφανος. Αυτό που έπρεπε να κάνω ήταν να προσπαθήσω να δίνω κίνητρα στον εαυτό μου για μία δουλειά που δεν με ικανοποιούσε πλήρως; Τι κάνω;

Κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν προπονώ παίκτες, οπότε πρέπει να πηγαίνω και να τους βλέπω να προπονούνται στους συλλόγους. Θα πρέπει να στέλνω τον προπονητή τερματοφυλάκων να δουλεύει ξεχωριστά. Τα σαββατοκύριακα πρέπει να βλέπω κάθε παιχνίδι. Χρειάζομαι επίσης ένα καλό διαμέρισμα. Χρειάζεται να αναλύσω και να παρακολουθώ τους παίκτες”.

Για τα φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος:

“Νομίζω ότι είναι έξι ομάδες στη μέση και όλα μπορούν να συμβούν. Γιατί όχι η Λίβερπουλ; Έχουν έναν σπουδαίο προπονητή, με τον Ρότζερς να είναι εκεί για δεύτερη χρονιά. Είχε έναν χρόνο να δουλέψει τις ιδέες του οπότε γιατί όχι Λίβερπουλ;

Γιατί όχι Τότεναμ; Επειδή δεν έχουν την κουλτούρα νικητή των προηγούμενων χρόνων. Δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι η ομάδα που έχουν, η οποία είναι φανταστική και ο Αντρέ Βίλας-Μπόας είναι εκεί για δεύτερη χρονιά.

Η Άρσεναλ είναι Άρσεναλ και πιθανότατα θα είναι καλύτερη ομάδα. Η Τσέλσι είναι η Τσέλσι. Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι οι πρωταθλήτριες των δύο τελευταίων ετών.

Πιθανότατα τον Δεκέμβριο θα έχουν μείνει 5 ή 4 στη μάχη του τίτλου, αλλά στο ξεκίνημα νομίζω είναι έξι οι διεκδικήτριες”.

 

πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ