Μουντιάλ: Το σχόλιο του Παύλου Παπαδημητρίου στο enikos.gr για το Ρωσία – Σαουδική Αραβία

Του Παύλου Παπαδημητρίου

Γεια σας! Ρωσία-Σαουδική Αραβία 5-0! Τώρα να σας πω ότι περίμενα τέτοιο σκορ θα σας πω ψέματα και δε θέλω να ξεκινήσουμε έτσι αυτή τη….μουντιαλική μας σχέση από την πρεμιέρα κιόλας εδώ στο Enikos.gr….

Το ματσάκι στα μάτια μου θα ήταν 1-0 ημίχρονο 2-0 τελικό. Τελικά «σφύριξε» πεντάρα και οι συμπαθείς Σαουδάραβες (μικτή ομάδα Αλ Αχλί και Αλ Χιλάλ στη ουσία)πήγαν στ αποδυτήρια με την ουρά στα σκέλια…Οκ συμβαίνουν αυτά. Άλλωστε η Ρωσία ήταν το δίκαιο και καθαρό φαβορί πριν από την πρώτη σέντρα της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης του κόσμου. Πέντε μεν αλλά όχι και τραγωδία….

Αντίθετα: Το αθλητικό Δράμα παίχτηκε στην πλευρά των νικητών. Ο τραυματισμός του Άλαν Τζαγκόεφ στο εικοσάλεπτο ήταν ο εφιάλτης που γίνεται πραγματικότητα για οποιονδήποτε παίκτη ανά την υφήλιο. Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά νομίζω ότι ο πιο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής της Ρωσίας δε θα παίξει στην υπόλοιπη διοργάνωση. Και το τρομερό είναι ότι τα ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών έγραφαν ότι δε θα είναι βασικός στην πρεμιέρα γιατί έχει ταλαιπωρηθεί πολύ μέσα στη σαιζόν από τραυματισμούς….Τελικά ο προπονητής Τσερτσέσοφ τον έβαλε….και τον έχασε…Και όπως συμβαίνει πολλές φορές στα δράματα όταν ο leading actor χάνει τη θέση του στην παράσταση, παίρνει τη δόξα ο αντικαταστάτης του. Στην περίπτωση μας ο Ντένις Τσέρισεφ μπήκε, έβαλε το δεύτερο (στέλνει με σούπερ προσποίηση δυο αντιπάλους στο χορτάρι)και το τέταρτο κι έγινε ο άνθρωπος του αγώνα μετά από μια χρονιά ταλαιπωρίας στη Βιγιαρεάλ επίσης λόγω τραυματισμών….

Κατά τ άλλα ο τηλεοπτικός φακός μας έδειξε πως γίνονται οι μπίζνες στο ποδόσφαιρο. Όποιος είδε τα πλάνα του Ινφαντίνο να κάθεται στα VIP ανάμεσα στον Πούτιν και τον Σαουδάραβα (νεωτεριστή για τη χώρα του)πρίγκηπα κατάλαβε…Φανταστείτε στο δείπνο τι θα πουν…Έρχεται και το Μουντιάλ συλλόγων αλλά γι αυτό θα τα πούμε από Σεπτέμβριο….

Η πρεμιέρα του πρώτου ομίλου κλείνει στις 15.00 της Παρασκευής με τον αγώνα Αιγύπτου-Ουρουγουάης. Με Σαλάχ η Αίγυπτος; Αβέβαιο…Για τον δεύτερο όμιλο παίζουν Μαρόκο-Ιράν (πιθανότατα βασικός ο Ανσαριφάρντ) και βέβαια Πορτογαλία-Ισπανία! Παιχνίδια με πολλή ισοπαλία αυτά τα δύο…Τα ξαναλέμε!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ