Μουντιάλ: Το σχόλιο του Παύλου Παπαδημητρίου στο enikos.gr για το Γερμανία – Μεξικό και το Bραζιλία – Ελβετία

Του Παύλου Παπαδημητρίου

Γεια σας! Η Κυριακή (εκτός απ τα δικά μας καιρικά) απεδείχθη συννεφιασμένη και για Γερμανούς και Βραζιλιάνους…

Το Μέξικο ήταν σούπερ! Όταν λέμε σούπερ όμως εννοούμε σούπερ! Χίλια μπράβο στους ποδοσφαιριστές και στον υπέροχο λαό (που δε σταμάτησε δευτερόλεπτο να φωνάζει και να χορεύει) κυρίως όμως….ένα εκατομμύριο μπράβο στον προπονητή Οσόριο!! Όπως θα λεγε και ο αείμνηστος Θεόδωρος Νικολαΐδης «ο άνθρωπος έδωσε ρεσιτάλ».Τέτοιο «διάβασμα» παιχνιδιού κι αντιπάλου δεν έχουμε δει τουλάχιστον μέχρι στιγμής στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Ό,τι και να σκεπτόταν ο Λεβ έβρισκε μπροστά του την απάντηση. Ακόμη και στο τελευταίο ημίωρο «με όλα τα μωρά στην πίστα» (μετά την είσοδο και των Ρόις και Γκόμες)και την πίεση να χτυπάει κόκκινο οι «Τρι» έβρισκαν τον τρόπο να μένουν συγκεντρωμένοι και να τηρούν με απόλυτη πιστότητα το αγωνιστικό τους πλάνο.Θυμίζω ότι δεν έπαιζαν με τον….φούφουτο αλλά με τους παγκόσμιους πρωταθλητές.

Ο κολομβιανός προπονητής του Μέξικο κατάφερε να παρουσιάσει μια ομάδα η οποία αμύνονταν πάνω στη μπάλα σαν Ισπανία κι έβγαινε στην κόντρα σαν Γαλλία.Κι όλα αυτά με τρομερό πάθος,ενθουσιασμό,θέληση,πολύ καλή φυσική κατάσταση,καθαρό μυαλό και σχεδόν απίστευτες επιλογές (της δεύτερης η τρίτης)πάσας στην αντεπίθεση.Ειλικρινά χάρμα ιδέσθαι. Αν δεν έχουν απώλειες τιμωριών και τραυματισμών θα….κλείσουν κι άλλα σπίτια αυτοί.

Οι Γερμανοί είναι φανερό ότι τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο έπεσαν απ τα σύννεφα. Δεν περίμεναν να ζήσουν αυτό το δράμα κι έδειχναν να τα χουν χαμένα κυρίως όσον αφορά την ανασταλτική τους λειτουργία.Μάλιστα η εμφανής αδυναμία Κίμιχ και Μίλερ να συνεργαστούν καλά στο αμυντικό κομμάτι (Κεντίρα και Κρόος είχαν άλλες φουρτούνες και δε μπορούσαν να βοηθούν)κατέστησε τη νάσιοναλμανσαφτ «τρύπια» στη δεξιά της πλευρά…Στο δεύτερο ημίχρονο η Γερμανία είχε πολύ καλύτερη εικόνα και την έψαξε τη δουλειά.Έφτιαξε κι έχασε ευκαιρίες. Ήταν άτυχη.Και βέβαια οι «πράσινοι» εκτός από προπονητή είχαν και τερματοφύλακα,τον υπέροχο Οτσόα. Οπότε αυτή τη φορά…δεν δικαιώθηκε ο Λίνεκερ! Γενικά δεν τους φοβάμαι τους κατόχους του τροπαίου αλλά η πραγματικότητα λέει ότι από δω και πέρα παλεύουν για τη δεύτερη θέση του ομίλου!!

Θεωρητικά το ίδιο συμβαίνει και με τους Βραζιλιάνους που έμειναν στο 1-1 με τους πάντα σοβαρούς και μεθοδικούς Ελβετούς. Σημάδια…..«Μεσίτιδας» κι εδώ όσον αφορά τον Νειμάρ ο οποίος μάλιστα δε βρίσκεται και στην καλύτερη του κατάσταση. Πρόβλημα αυτό,πρόβλημα.Επίσης διαπιστώθηκε αδυναμία διαχείρισης της πίεσης που έβγαλε το ματς μετά το 1-1.

Μπράβο πάντως στον προπονητή Τίτι που αρνήθηκε να αναζητήσει άλλοθι στη διαιτησία για τον τρόπο με τον οποίο επιτεύχθηκε το γκολ των Ελβετών. Δείχνει άνθρωπο που πατάει στα πόδια του κι έχει εμπιστοσύνη στη δουλειά και στην ομάδα του.Ούτως η άλλως δεν έχασε -όπως η Γερμανία-ισοπαλία έφερε…Επίσης δεν τη φοβάμαι τη «Σελεσάο» αλλά ας περιμένουμε την Παρασκευή για τον αγώνα με την Κόστα Ρίκα!

Τα λέμε πια μετά το ματς Αγγλίας-Παναμά!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ