Μουντιάλ: Το σχόλιο του Παύλου Παπαδημητρίου στο enikos.gr για το Αγγλία-Τυνησία

Καλημέρα σας! Με το που βάζει ο Κέιν το 2-1 στις καθυστερήσεις στέλνω το εξής μήνυμα στον Μιχάλη τον Τσώχο (γνωστό οπαδό των λεόντων): «Πάλι καλά». Και μου απαντάει: «Μια χαρά είναι η ομάδα. Άσε ν’ αποκλειστεί αργότερα, όχι τόσο νωρίς Για να δούμε με ποιον ευφάνταστο τρόπο θα φύγουμε αυτή τη φορά». Λίγο αργότερα μου λέει ο Περπερίδης στον αέρα του Real fm: «Μα γιατί πανηγύριζε έτσι ο Σάουθγκέιτ;; Την Τυνησία νίκησε».

Σκεπτόμουν λοιπόν ότι σ’ αυτές τις δύο θέσεις των φίλων μου και θαυμάσιων συναδέλφων (παρεμπιπτόντως ο Τσώχος ξεκίνησε πολύ ωραία μουντιαλική εκπομπή στον Αντέννα με Κάρπετ και Μένιο κάθε Σαββατοκύριακο στις 12 το μεσημέρι) κρύβεται όλο το «υπαρξιακό» ζήτημα της παρουσίας της Αγγλίας στα παγκόσμια κύπελλα. Οι fans έχουν πείσει τον εαυτό τους ότι με κάποιο τρόπο κάτι θα συμβεί και θ’ αποκλειστούμε το δίχως άλλο ρε παιδί μου. Γι αυτό και μια νίκη επί της Τυνησίας πανηγυρίζεται τόσο έντονα. Διότι εμείς που σκύβουμε πάντα το κεφάλι, κατεβήκαμε στο Μουντιάλ με μια σούπερ-νεανική ομάδα και νικήσαμε στην πρεμιέρα την ώρα που Γερμανία, Αργεντινή και Βραζιλία τρέχουν και δε φτάνουν.

(Φανταστείτε να είχε χάσει η Ελλάδα στην πρεμιέρα του Μουντιάλ, ο προπονητής να μη γνώριζε ότι η ώρα της πρωινής προπόνησης άλλαξε και να εμφανιζόταν -όπως ο Σαμπαόλι ολομόναχος στο γήπεδο. Λεπτομέρεια: Ο Σαμπαόλι είναι ο προπονητής της Αργεντινής!!!!).

Η Αγγλία λοιπόν άριστα πράττει που πανηγυρίζει για το τρίποντο. Οκ, κάποιες στιγμές απ τη μέση και πίσω κλείνεις τα μάτια ειδικά όταν ο αντίπαλος επιτίθεται στην κόντρα. Μπροστά όμως έχει πράμα. Γρήγορη στα πόδια και στη σκέψη, φρέσκια, με καλές ιδέες, ποικιλία και φυσικά με Χάρι Κέιν. Φτιάχνει φάσεις η ομάδα. Μπορεί να χάνει τ’ άχαστα αλλά φτιάχνει φάσεις. Το team spirit εντονότατο και τώρα που έφυγε το πρώτο βάρος απ τους ώμους περιμένω κι αλλά. Η τουλάχιστον αυτό θέλω να ελπίζω! Και στον κάτω κάτω στον πάγκο είχα χθες Ράσφορντ, Ρόουζ, Γουέλμπεκ, Ράσφορντ, Κέιχιλ και Βάρντι…..

ΥΓ: Τα σημερινά παιχνίδια της πρεμιέρας του όγδοου ομίλου Πολωνία-Σενεγάλη (πιθανό Χ) και Κολομβία-Ιαπωνία καλύτερα να ποντάρετε στο live. Το βράδυ η Ρωσία δεν είναι τόσο καθαρό φαβορί όσο κατ’ αρχήν φαντάζει απέναντι στην Αίγυπτο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ