Μίτσελ: Να ευχαριστηθεί ο κόσμος μπάλα

Μίτσελ: Να ευχαριστηθεί ο κόσμος μπάλα

Ο Μίτσελ μίλησε για τις πρώτες μέρες του στον Ολυμπιακό και για τις άμεσες αλλαγές που σχεδιάζει να επιφέρει σε μια «ήδη πολύ καλή ομάδα».

Την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη έδωσε ο Μίτσελ και αναφέρθηκε στις πρώτες μέρες του στον Ολυμπιακό και στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στα πράγματα που θέλει να αλλάξει, στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και στα συνεχόμενα εκτός έδρας ματς που δίνει ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα αυτής της νέας συνεργασίας.

 

H συνέντευξη του Μιτσελ στη NOVA:

 

Κύριε Μίτσελ, η σημερινή είναι η τρίτη σας ημέρα στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού, εδώ στο Ρέντη μαζί με τους ποδοσφαιριστές. Αλήθεια, πως είναι οι συνθήκες εργασίες που βρήκατε και θα ήθελα μία σύγκριση με τις αντίστοιχες στην Ισπανία.

 

«Όχι μόνο γιατί έχω πάρα πολύ μεγάλες προσδοκίες ή είμαι πολύ καινούργιος εδώ, αλλά επειδή ήρθα με πολύ χαρά και όλα όσα έχω βρει είναι πάρα πολύ ωραία, πιστεύω πως είμαι σε ένα μεγάλο σύλλογο. Όλα τα έχω βρει σύμφωνα με αυτά που προσδοκούσα. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Μου αρέσει πάρα πολύ. Και ελπίζω να συνεχίσω να δουλεύω εδώ για πάρα πολύ καιρό. Μπορεί να είναι κάτι καινούργιο για εμένα. Αλλά ήδη αισθάνομαι πως έχω συνηθίσει εδώ».

 

Στο λίγο χρόνο που θα έχετε στη διάθεσή σας την ομάδα, θα προλάβετε να βάλετε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό με τον Αστέρα Τρίπολης κάποιες λιγοστές πινελιές της δική σας φιλοσοφίας;

 

«Ναι, γιατί δεν έχω έρθει σε μία ομάδα με προβλήματα. Έχω έρθει σε μία ομάδα η οποία είναι πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα και παίζει σε τρεις διοργανώσεις. Οπότε θέλω να καταφέρω να μην βαριούνται οι παίκτες να παίξουν. Θέλω οι παίκτες να συνεχίσουν ν’ αγωνίζονται και να εκμεταλλευτούν την πορεία τους στο πρωτάθλημα σαν εμπειρία προκειμένου να γίνουν καλύτεροι στην Ευρώπη».

 

Αλήθεια, έχετε προλάβει να σχηματίσετε κάποια εικόνα για τον πρώτο αντίπαλο σας στο ελληνικό πρωτάθλημα, τον Αστέρα Τρίπολης που φιγουράρει στη 2η θέση της βαθμολογίας;

 

«Ναι, έχω δει ήδη έξι παιχνίδια του Αστέρα Τρίπολης. Τον γνωρίζω αρκετά καλά. Πιστεύω πως είναι μία καλή ομάδα. Και για αυτό και είναι δεύτερη στη βαθμολογία. Και διεκδικεί με τον ΠΑΟΚ την 2η θέση».

 

Σας προβληματίζει το γεγονός πως από εδώ και έπειτα το πρόγραμμα του Ολυμπιακού είναι ιδιαίτερα φορτωμένο με αγώνες κάθε τρεις – τέσσερις ημέρες σε Ελλάδα και Ευρώπη;

 

«Αν θέλουμε να είμαστε μεγάλη ομάδα, πρέπει να είναι ακριβώς αυτό το πρόγραμμά μας. Να έχουμε παιχνίδι κάθε Τετάρτη και κάθε Κυριακή. Γιατί αυτόματα σημαίνει ότι συμμετέχουμε σε όλες τις διοργανώσεις».

 

Λόγω των πολλών αγωνιστικών υποχρεώσεων, έχετε κατά νου να αξιοποιήσετε το σύνολο του ρόστερ; Δηλαδή, αν είναι στα σχέδιά σας ένα rotation.

 

«Ναι, αυτό που εμείς θέλουμε είναι να διεκδικήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς απ’ τους τριάντα που απομένουν. Δεν αγωνιζόμαστε για να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, γιατί αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα το κατακτήσουμε. Αυτό που θέλουμε είναι να το κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γιατί αυτό θα μας κάνει όσο το δυνατόν καλύτερους στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Κάθε φορά θα παίζουν εκείνοι οι παίκτες οι οποίοι για διάφορους λόγους και ανάλογα με τις συνθήκες, είναι οι καλύτεροι. Δεν είμαι ένας απ’ τους συντηρητικούς προπονητές στη σκέψη, όσο αφορά τους παίκτες που θα είναι βασικοί. Είμαι ένας προπονητής ο οποίος θέλει να δώσει σε όλους ευκαιρίες. Θα συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι παίκτες».

 

Λόγω της απουσίας των διεθνών, είχατε στην προπόνηση και πολλά απ’ τα παιδιά της ομάδας νέων. Είναι ένα προσωπικό σας στοίχημα να προωθήσετε στο μέλλον κάποιους απ’ αυτούς τους παίκτες στην πρώτη ομάδα;

 

«Εξαρτάται από εκείνους. Αν εκείνοι θέλουν να έρθουν. Αν το επιθυμούν, θα γίνει. Για αυτό είπα πως δίνω πολύ μεγάλη σημασία στις προπονήσεις. Απ’ τις προπονήσεις θα παρακολουθώ καθημερινά την πορεία των ποδοσφαιριστών. Πιστεύω πως το μέλλον του Ολυμπιακού πρέπει να βασίζεται πάρα πολύ και στη δουλειά των Ακαδημιών. Θα παρακολουθώ καθημερινά και την ομάδα των νέων».

 

Πως είναι η προσαρμογή σας στην Ελλάδα; Και πως βλέπετε τον τρόπο ζωής στην Ελλάδα;

 

«Μέχρι στιγμής είναι όλα καλά. Δεν έχει κάποια διαφορά απ’ τον τρόπο με τον οποίο έχω συνηθίσει να ζω. Η Αθήνα είναι μία πόλη που προσφέρει άπειρες δυνατότητες. Επίσης είμαι σε έναν πολύ μεγάλο σύλλογο. Αυτή τη στιγμή το αξεπέραστο εμπόδιο δεν είναι κανένα άλλο πέρα απ’ τη γλώσσα».

 

Θα θέλατε, κλείνοντας, να στείλετε ένα μήνυμα στον κόσμο μέσω της κάμερας της nova. Και καθυστερεί και το πρώτο σας παιχνίδι στο Καραϊσκάκη, διότι τα τρία επόμενα ματς είναι μακριά από αυτό.

 

«Θα προσπαθήσουμε απ’ την πλευρά μας να βοηθήσουμε την ομάδα να κατακτήσει το πρωτάθλημα όσο το δυνατόν συντομότερα. Θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα πολύ ωραίο θέαμα, το ποδόσφαιρο που αρέσει στον κόσμο. Να φάνει η πρόθεσή μας να παίξουμε επιθετικό ποδόσφαιρο. Και να μην ξεχνάει ο κόσμος πως πρόκειται για ένα σπορ, ένα άθλημα. Και αυτό που θέλουμε είναι να κάνουμε τον κόσμο να διασκεδάσει. Να ευχαριστηθεί».

 

Πηγή: pamesports.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ