Μίλτος Τεντόγλου: Η απονομή του χρυσού μεταλλίου και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το πρωί του Σαββάτου (2/3) την πρώτη θέση στον τελικό του άλματος εις μήκος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου και λίγες ώρες αργότερα κρέμασε στο στήθος του το χρυσό μετάλλιο και ο Εθνικός μας Ύμνος ήχησε στη Σκωτία.

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε την πρώτη θέση στον τελικό του μήκους με άλμα στα 8,22 μέτρα και υπερασπίστηκε τον τίτλο που είχε κατακτήσει πριν από δύο χρόνια στη διοργάνωση του Βελιγραδίου. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι που είχε και αυτός επίδοση 8,22 μέτρα, ωστόσο ο Τεντόγλου είχε καλύτερο δεύτερο άλμα (8,19 μέτρα έναντι 8,10 μέτρα). Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Τζαμαϊκανός Κάρεϊ ΜακΛάουντ με 8,21 μέτρα, επίδοση που αποτελεί εφετινό ρεκόρ.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την απονομή:

Μίλτος Τεντόγλου απονομή χρυσού μεταλλίου Μίλτος Τεντόγλου απονομή χρυσού μεταλλίου

Μίλτος Τεντόγλου απονομή χρυσού μεταλλίου

Μετά την απονομή, μιλώντας στην ΕΡΤ ο Μίλτος Τεντόγλου είπε: «Δεν είχα σχεδιάσει κάτι τρελό, ήθελα μια επίδοση απ’ αυτές που μου αρέσουν, στα 8.40μ, 8.50μ. αλλά ο τελικός που έγινε πρωί ήταν πολύ δύσκολος. Για μένα, σε κάποιους μπορεί να αρέσει, δεν νομίζω. Αν και τις τελευταίες μέρες προσπάθησα πολύ να κοιμάμαι νωρίς, να ξυπνάω νωρίς, ήταν δύσκολο, το σώμα μου δεν δούλευε σε όσα θα ήθελα να κάνω. Δεν με ενοχλεί βέβαια. Είναι Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού, εγώ έχω τα μάτια μου στον ανοικτό, ο κλειστός μου πήγε εντάξει».

«Ήθελα να κάνω μια επίδοση από αυτές που μου αρέσουν, αλλά ο πρωινός τελικός ήταν πολύ δύσκολος για εμένα. Σε κάποιους μπορεί να αρέσει. Δυσκολεύτηκα πολύ αν και έχω προσπαθήσει τις τελευταίες ημέρες να κοιμάμαι νωρίς, να ξυπνάω νωρίς και πάλι ήταν δύσκολο. Το σώμα μου δεν δούλευε όπως θα ήθελα, για να κάνω αυτά που ήθελα. Δεν με ενοχλεί, δηλαδή και να έχανα, δεν θα με ενοχλούσε γιατί είναι παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού αλλά εγώ έχω τα μάτια μου στραμμένα πιο πολύ στο ανοιχτό. Ο κλειστός μού πήγε εντάξει, νιώθω καλά και συνεχίζουμε» δήλωσε ο Μίλτος Τεντόγλου, μιλώντας στην ΕΡΤ, μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου.

 «Βόμβα» Τεντόγλου: «Αν περάσει η αλλαγή στη βαλβίδα θα σταματήσω το μήκος»

Ο Μίλτος Τεντόγλου αφού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου σχολίασε την αλλαγή που σχεδιάζει η παγκόσμια ομοσπονδία με την αφαίρεση της βαλβίδας.

«Δεν με ενδιέφερε η νίκη, αλλά η επίδοση κι αυτή την βγήκε. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αγωνιστήκαμε το πρωί. Χθες, για παράδειγμα δεν υπήρχε στο πρόγραμμα κανένα οριζόντιο άλμα», τόνισε ο Μίλτος Τεντόγλου μετά τη λήξη του αγώνα, μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θέλουν να μετρούν τα άλματα από το σημείο που πηδάμε. Έτσι το αγώνισμα χάνει τη δυσκολία του. Όλοι μπορούν να πηδήξουν απλά μήκος, αλλά η προσέγγιση και το πάτημα είναι το δύσκολο κομμάτι και αυτό θέλουν να τον αφαιρέσουν», πρόσθεσε για να καταλήξει πως, «αν περάσει αυτή η αλλαγή, θα σταματήσω το μήκος και θα κάνω τριπλούν».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SEGAS (@segas.gr)

«Ο αγώνας ήταν χάλια και δεν το ευχαριστήθηκα καθόλου»

«Ο αγώνας ήταν χάλια. Ούτε στον χειρότερο μου εχθρό να κάνει τελικό το πρωί. Ό,τι χειρότερο. Δεν είχα καμία όρεξη. Ήταν δύσκολο. Προσπαθούσα να κάνω ό, τι καλύτερο μπορώ αλλά δεν έβγαινε το άλμα, η επίδοση» είπε μετά το τέλος του αγώνα ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Μίλτος Τεντόγλου.

«Έχω ξανακερδίσει αυτόν τον αγώνα. Τα άλλα παιδιά είναι νέα, δεν έχουν κερδίσει και είναι πιο πεινασμένα από εμένα. Εγώ πρέπει να βρω μια όρεξη γιατί τα έχω κερδίσει όλα. Είναι δύσκολο να βρεις αυτή την όρεξη. Ήταν περίεργος αγώνας και δεν το ευχαριστήθηκα καθόλου» τόνισε.

«Δεν με ένοιαζε το χρυσό μετάλλιο» σημείωσε. «Κρατάω ότι ήταν πολλοί Έλληνες στις κερκίδες, ο αγώνας ήταν χάλια» κατέληξε ο Έλληνας αθλητής.

Ο Τεντόγλου, ο οποίος στις 18 Μαρτίου θα γιορτάσει τα 26α γενέθλιά του, πήρε με το… καλημέρα προβάδισμα στον τελικό, καθώς «πέταξε» με το πρώτο άλμα του στα 8,22 μέτρα, ωστόσο λίγο αργότερα την ίδια επίδοση σημείωσε στην πρώτη προσπάθειά του και ο Φουρλάνι. Η δεύτερη προσπάθεια του Έλληνα πρωταθλητή ήταν κάτω από τα οκτώ μέτρα (7,94μ.), αλλά καλύτερη από το άλμα του Φουρλάνι που μετρήθηκε στα 7,91 μέτρα, με αποτέλεσμα να διατηρηθεί επικεφαλής. Η τρίτη προσπάθεια του Τεντόγλου ήταν άκυρη, την ώρα που ο Αμερικανός Τζάριον Λόσον έγινε ο τρίτος άλτης που πέρασε τα οκτώ μέτρα (8,06), ενώ το τρίτο άλμα του Φουρλάνι ήταν ξανά κάτω από τα οκτώ μέτρα (7,86 μέτρα).

Στην τέταρτη προσπάθειά του ο Ιταλός σημείωσε επίδοση 8,10 μέτρα και «σκαρφάλωσε» προσωρινά στην πρώτη θέση (σ.σ. καθώς το δεύτερο καλύτερο άλμα του ήταν μεγαλύτερο από αυτό του Τεντόγλου), ωστόσο ο αθλητής του Γυμναστικού Συλλόγου Κηφισιάς απάντησε άμεσα: «πέταξε» στα 8,15 μέτρα και τέθηκε εκ νέου επικεφαλής στην κατάταξη του τελικού.

Και ενώ ο τελικός έδειχνε να είναι «μάχη» για δύο, ο Τζαμαϊκανός Κάρεϊ ΜακΛάουντ σημείωσε στην πέμπτη προσπάθειά του επίδοση 8,21 μέτρα, μπαίνοντας… γερά στη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου. Στο πέμπτο άλμα του, ο Φουρλάνι «προσγειώθηκε» στα 8,04 μέτρα, με αποτέλεσμα ο Τεντόγλου να παραμείνει πρώτος και στη δική του προσπάθεια να σημειώσει επίδοση 8,11 μέτρα.

Στην έκτη προσπάθειά του ο ΜακΛάουντ είχε άλμα στα 8,03 μέτρα, με αποτέλεσμα να παραμείνει τρίτος, μολονότι και ο Γερμανός Ζίμον Μπατς πέρασε τα οκτώ μέτρα (8,06 μέτρα). Ο Φουρλάνι ρίσκαρε για να «βγάλει» ένα μεγάλο άλμα, προκειμένου να πάρει την πρωτιά, αλλά η προσπάθειά του ήταν άκυρη, με αποτέλεσμα ο Τεντόγλου να «κλειδώσει» το χρυσό μετάλλιο και να σημειώσει στη συνέχεια επίδοση 8,19 μέτρα στο τελευταίο άλμα του.

 

Δείτε το τελευταίο άλμα του Μίλτου Τεντόγλου

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ