Μία νίκη μακριά από τον τίτλο στο NBA ο Γιάννης Αντετοκούνμπο – Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε

Η αντίστροφη μέτρηση για το 6ο ματς των τελικών του ΝΒΑ έχει ξεκινήσει με τους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο να απέχουν μόλις 48 αγωνιστικά λεπτά από το να γράψουν ιστορία. Να επικρατήσουν των Φοίνιξ Σανς και να ανέβουν το μπασκετικό… Έβερεστ έπειτα από 50 χρόνια. «Είμαστε μια νίκη μακριά από το πρωτάθλημα, Μιλγουόκι κάνε θόρυβο»

Στις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης (21/7), τα «ελάφια» με leader τον Giannis και άξιους συμπαραστάτες τους Χόλιντεϊ και Μίντλετον έχουν έναν στόχο. Νίκη και με μισό πόντο διαφορά. Μία νίκη που θα φέρει τον τίτλο στο Μιλγουόκι έπειτα από το 1971, όταν ακόμα φορούσε τη φανέλα της ομάδας ο τεράστιος, Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ και κέρδιζε με 4-0 στους τελικούς τους Μπούλετς της Βαλτιμόρης. Τότε που η τριάδα των Τζαμπάρ-Ρόμπερτσον-Ντάντριτζ έκανε πράγματα και θαύματα οδηγώντας τους Μπακς στην κορυφή.

Οι Big Three των Μπακς σήμερα

Σήμερα είναι μία άλλη τριάδα με ελληνική… σφραγίδα που οδηγεί τα «ελάφια» προς την κορυφή. Είναι αυτή η τριάδα που στο 5ο ματς ανέτρεψε διαφορά 16 πόντων και έφερε τους Μπακς μία ανάσα από το πρωτάθλημα. Σε ένα must-win αγώνα οι Big Three των Μπακς (Αντετοκούνμπο, Μίντλετον, Χόλιντεϊ) έκαναν ένα από τα πιο αποτελεσματικά ματς της σειράς σουτάροντας με 57,6% (38/66 σουτ). Ο «Giannis» ήταν για ακόμη ένα ματς εξαιρετικός με 32 πόντους, 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ 29 πόντους πρόσθεσε ο Μίντλετον.

Ο μεγάλος MVP του αγώνα όμως ήταν ο Χόλιντεϊ, που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 27 πόντους, 13 ασίστ και 3 κλεψίματα, συμπεριλαμβανομένου και του κλεψίματος στον Ντέβιν Μπούκερ στο πιο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού. Ο Χόλιντεϊ είναι εξαιρετικός στον αμυντικό τομέα καθ΄όλη τη διάρκεια της σειράς, έχοντας περιορίσει σημαντικά τον Κρις Πολ από το τρίτο ματς και μετά.

Οι Μπακς βρίσκονται μια νίκη μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι πιθανότατα ο MVP των τελικών σε περίπτωση που τα καταφέρουν, η άμυνα του Χόλιντεϊ θα είναι ένας από τους βασικούς λόγους της ενδεχόμενης επιτυχίας τους.

Σύμφωνα με το Second Spectrum, ο Χόλιντεϊ ήταν ο βασικός αμυντικός σε Κρις Πολ και Ντέβιν Μπούκερ σε 268 κατοχές στους τελικούς μέχρι τώρα. Σε αυτές τις «μονομαχίες», τους έχει κρατήσει σε μόλις 22 πόντους ανά 100 κατοχές. Κόντρα στην υπόλοιπη ομάδα του Μιλγουόκι, το ντουέτο των Σανς έχει κατά μέσο όρο 39,7 πόντους ανά 100 κατοχές. Επίσης έχει αναγκάσει τον Πολ σε 10 λάθη και τον Μπούκερ σε 8, επιβεβαιώνοντας ότι η άμυνά του θα συνεχίσει να αποτελεί το «βαρόμετρο» της σειράς και στο Game 6.

65.000 κόσμος έξω από το γήπεδο

Πανζουρλισμός στο Μιλγουόκι και έξω από το γήπεδο. Οι Μπακς ανακοίνωσαν τη Δευτέρα την αύξηση της χωρητικότητας της «Deer District» σε 65.000 θεατές.

Πρόκειται για ειδικό χώρο κοντά στο “Fiserv Forum”, όπου φιλοξενούνται οι φίλοι της ομάδας που είτε δεν βρήκαν εισιτήριο, είτε παρακολουθούν τα εκτός έδρας παιχνίδια. Εκεί έχει στηθεί γιγαντοοθόνη, προκειμένου οι φίλοι των Μπακς, να παρακολουθήσουν το παιχνίδι, ελπίζοντας άπαντες ότι στο τέλος του, θα πανηγυρίζουν και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ