Μέταλλο Πρωταθλητή ο Μπαρτζώκας

Μέταλλο Πρωταθλητή ο Μπαρτζώκας

Προπονητή με μέταλλο πρωταθλητή χαρακτηρίζει η επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Στη συνέχεια των προσωπικών αφιερωμάτων στη, για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, Πρωταθλήτρια Ευρώπης ομάδα του Ολυμπιακού, η ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας αναφέρεται με κολακευτικά λόγια στον 48χρόνο προπονητή, που έγινε ο πρώτος Έλληνας κόουτς, ο οποίος έφτασε στην κορυφή της Γηραιάς Ηπείρου σε συλλογικό επίπεδο.

Το αφιέρωμα στον Γιώργο Μπαρτζώκα:

«Μία από τις δυσκολότερες δουλειές ενός επαγγελματία προπονητή είναι να αναλάβει μία πρωταθλήτρια ομάδα και να υπερασπιστεί τα σκήπτρα της. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας όχι μόνο δέχτηκε να αναλάβει αυτή την πρόκληση αλλά οδήγησε τον Ολυμπιακό σε ένα ιστορικό «ριπίτ» της κατάκτησης της Ευρωλίγκας.

Η ικανότητά του να νικά την πίεση αυτή με υπομονή, και να συνεχίζει να χτίζει τη χημεία της ομάδας του αποδείχθηκε ουσιαστική, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» μπόρεσαν να υπερκεράσουν την βαθμολογική διαφορά κατά τη διάρκεια της σεζόν. Στο 5ο ματς μάλιστα των πλέι οφ επέστρεψαν από μια διαφορά 15 πόντων και προκρίθηκαν στο Final 4, στο οποίο πραγματοποίησαν δύο από τις καλύτερες εμφανίσεις στην ιστορία τους.

Στον ημιτελικό ο Ολυμπιακός σταμάτησε την πορεία της πανίσχυρης ΤΣΣΚΑ Μόσχας νικώντας την με 69-52, κάτι που αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη αμυντική απόδοση σε Final 4 της δεκαετίας.

Στον τελικό οι «ερυθρόλευκοι» γύρισαν από ένα -17 και έφτασαν στην νίκη με 100-88 επί της Ρεάλ Μαδρίτης, πετυχαίνοντας τη δεύτερη καλύτερη συγκομιδή πόντων σε τελικό αυτού του αιώνα.

Με αυτό τον τρόπο ο Ολυμπιακός έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα, σε αυτό τον αιώνα, που κατέκτησε 2 συνεχόμενες φορές την κορυφή της Ευρώπης και ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποδείχτηκε ότι είναι ένας προπονητής με μέταλλο πρωταθλητή!».

ΠΗΓΗ:pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ