Μαραθώνιος Αθήνας 2022: Συγκλονιστικό φινάλε – Νικητής με ανατροπή στο τελευταίο χιλιόμετρο ο Πιτσώλης

Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης είναι ο μεγάλος νικητής στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Το φινάλε στον Μαραθώνιο ήταν συγκλονιστικό. Ο Πιτσώλης, του Γυμναστικού Συλλόγου “Ιλισός” προσπέρασε στο 41ο χλμ τον Κώστα Γκελαούζο, ο οποίος έχασε την ευκαιρία να κάνει το back to back.

Μαραθώνιος Αθήνας 2022: Δείτε τον τερματισμό με την τεράστια ανατροπή

Τρίτος πέρυσι, αλλά πρώτος εφέτος, ο Πιτσώλης, έφθασε στον θρίαμβο, με μια εκπληκτική αντεπίθεση στα τελευταία χιλιόμετρα. Με ανεξάντλητες δυνάμεις, πλησίαζε στο Παναθηναϊκό Στάδιο και ένιωθε λες και μόλις είχε ξεκινήσει. Στο 30ο χιλιόμετρο ο πρωταθλητής του «ΓΑΣ Ο Ιλισσός», μόλις και έκλεινε τη δεκάδα. Κοντά δυο λεπτά πίσω από τον Κωνσταντίνο Γκελαούζο (ΠΑΟ) που κρατούσε το προβάδισμα για πολλά χιλιόμετρα.Ο Πιτσώλης άρχισε την αντεπίθεση, και «κατάπινε» τα χιλιόμετρα. Από το 35ο και μετά, έμοιαζε να πετά. Πέρασε τέταρτος, τρίτος, δεύτερος, μπήκε πρώτος στο Καλλιμάρμαρο που είχε πλημμυρίσει από χιλιάδες κόσμο, και έκοψε την κορδέλα του τερματισμού σε χρόνο 2:23.44. Ο μεγάλος νικητής και του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, στην μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του, δήλωσε μετά τον τερματισμό: «Αφιερώνω τη νίκη στο γιό μου που θα γεννηθεί σε λίγες εβδομάδες», είπε. Και πρόσθεσε: «Πραγματικά δεν το πιστεύω αυτό που έχει γίνει. Έπαθα σοκ που μπήκα πρώτος στο Καλλιμάρμαρο. Μού έλεγαν συνέχεια ότι μειώνω από την πρώτη θέση, αλλά δεν καταλάβαινα τι γίνεται. Έχω κλάψει τρεις φορές στη ζωή μου. Μία το 2019, όταν μπήκα τρίτος στο Καλλιμάρμαρο, μετά όταν έμαθα ότι η γυναίκα μου είναι έγκυος και τώρα που νίκησα στον Μαραθώνιο».

Ο Πιτσώλης, στάθηκε στον τερματισμό και περίμενε τον Γκελαούζο. Η μεγάλη μορφή του Μαραθωνίου στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια, νικητής πέρυσι με ρεκόρ αγώνων 2:16.49, πρωταθλητής Ελλάδας τέσσερις φορές στη συνέχεια (2017, 2018, 2019, 2021), αθλητής που διακρίνεται και πέρα από τα σύνορα, τερμάτισε σε 2:24.45 και ο Πιτσώλης έσπευσε να τον αγκαλιάσει, ενώ οι χιλιάδες φίλαθλοι τον αποθέωσαν: «Όταν πέρασα τον Γκελαούζο δεν το πίστευα. Πώς να το κάνουμε; Είναι ο κορυφαίος Έλληνας μαραθωνοδρόμος», είπε ο μεγάλος νικητής. Όπως (αγκάλιασε) και τον τρίτο τον Κωνσταντίνο Σταμούλη (ΓΑΣ Αγρινίου, 2:25.37) που επεσήμανε ότι «Είμαι πρωτάρης στον Μαραθώνιο. Η αλήθεια είναι ότι με ταλαιπώρησε η θερμοκρασία. Έβγαλε ζέστη. Δεν τον ευχαριστήθηκα τον αγώνα. Από ένα σημείο κι έπειτα ο μοναδικός στόχος μου ήταν να τερματίσω». Αλλά και τον τέταρτο τον Παναγιώτη Καραΐσκο (ΠΓΣ, 2:26.28), τον μεγάλο άτυχο πριν ένα χρόνο που έχασε το μεγάλο ραντεβού λόγω κορονοϊού. Σήμερα, ήταν στο Παναθηναϊκό Στάδιο, τερμάτισε…Και στη συνέχεια, όλοι οι υπόλοιποι, γιατί η μεγάλη νίκη είναι ο τερματισμός σε αυτό το χώρο, στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Από την πλευρά του, ο Γκελαούζος, τόνισε: «Ο καιρός μάς δυσκόλεψε πολύ, είναι αλήθεια. Είχα αγωνιστεί στο Βερολίνο (ατ. ρεκόρ) και δεν είχα προλάβει να ξεκουραστώ όσο έπρεπε. Είμαι ικανοποιημένος όμως, επειδή έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Χαράλαμπο για τη νίκη του. Στο τέλος άδειασα από δυνάμεις»…

Οι πρώτες δηλώσεις στην ΕΡΤ του Χαράλαμπου Πιτσώλη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ