Μαραθώνιος Αθήνας 2022: Η επική ατάκα του Πιτσώλη για τον Γκελαούζο και η αφιέρωση στην γυναίκα του

Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης, τερμάτισε πρώτος στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Ο Έλληνας αθλητής διέψευσε τα προγνωστικά και πήρε τη νίκη με ανατροπή προσπερνώντας τον Κώστα Γκελαούζο στο τελευταίο χιλιόμετρο.

«Απίστευτο. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Η τακτική που ακολούθησα πήγε καταπληκτικά. Νομίζω φαίνεται πόσο χαρούμενος είμαι. Λόγω ζέστης ξεκινήσαμε αργά μέχρι τα 10 χλμ. Μετά στις ανηφόρες ήταν λογικό να πέσει κι άλλο ο ρυθμός γιατί ήταν δύσκολο, αλλά ακολούθησα την τακτική μου καταπληκτικά και πήρα μια αναπάντεχη νίκη, πραγματικά», ήταν τα πρώτα λόγια του Χαράλαμπου Πιτσώλη, που δεν μπορούσε να πιστέψει ότι είναι νικητής του Μαραθωνίου.

Ερωτηθείς για το τι σκέφτηκε τη στιγμή που είδε μπροστά του τον Γκελαούζο: «Λέω αποκλείεται να είναι μπροστά μου, αποκλείεται. Τέσσερις νίκες σερί, δείχνει πόσο μεγάλος αθλητής είναι. Οπότε λέω απίστευτο, είναι μπροστά μου, το’ χω. Και βγήκε».
Όσο για το πού αφιερώνει τη νίκη του: «Νομίζω ότι η γυναίκα μου θα μου δώσει το μεγαλύτερο μετάλλιο σε λίγους μήνες. Αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα. Το αφιερώνω σε εκείνη».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ