Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 1-1: Το ντέρμπι δεν είχε νικητή

Η Λίβερπουλ στάθηκε όρθια και πήρε σήμερα το «χρυσό» βαθμό της ισοπαλίας στο Μάντσεστερ στο ντέρμπι κορυφής κόντρα στην -κάτοχο του τίτλου και πρωτοπόρο- Σίτι (1-1), στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής Premier League.

Οι «σίτιζενς» προέρχονταν από την ισοπαλία με την Τσέλσι (4-4), η οποία διέκοψε ένα σερί τριών νικών της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα, ενώ οι «κόκκινοι» παρέμειναν για έξι διαδοχικούς αγώνες αήττητοι στο πρωτάθλημα (3-3-0), κρατώντας στον ένα βαθμό τη διαφορά από τους γηπεδούχους και την κορυφή της βαθμολογίας.

Η Σίτι άνοιξε το σκορ με τον Χάαλαντ στο 27′, έχασε ευκαιρίες για να σφραγίσει τη νίκη, αλλά δεν τα κατάφερε και το πλήρωσε με τον Αλεξάντερ-Αρνολντ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα στο 80ο λεπτό με διαγώνιο σουτ, χαρίζοντας τον πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σίτι παρέμεινε αήττητη στους τελευταίους οκτώ εντός έδρας αγώνες της με τη Λίβερπουλ για το πρωτάθλημα, καθώς μετράει πλέον τέσσερις νίκες και άλλες τόσες ισοπαλίες. Οι «κόκκινοι» παραμένουν χωρίς νίκη σε επίπεδο Premier League στο «Έτιχαντ» από το Νοέμβριο του 2015.

Με το γκολ του ο Χάαλαντ έσπασε ένα ακόμη ένα ρεκόρ στην Premier League, καθώς έγινε ο παίκτης που έφτασε πιο γρήγορα από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή τα 50 στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Ο Νορβηγός στράικερ μετρά 50 γκολ σε μόλις 48 συμμετοχές, ενώ το σχετικό ρεκόρ κατείχε μέχρι σήμερα ο Άντι Κόουλ, ο οποίος χρειάστηκε 65 παιχνίδια για τα φτάσει τα 50 τέρματα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ