Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ: Αναβλήθηκε το ντέρμπι

Η εισβολή των οπαδών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο “Ολντ Τράφορντ”, λίγες ώρες πριν από τη σέντρα του ντέρμπι με τη Λίβερπουλ για την 34η αγωνιστική της Premier League, οδήγησε σε μαραθώνιο συσκέψεων ανάμεσα στους φορείς του πρωταθλήματος και τελικά στην απόφαση να αναβληθεί η αναμέτρηση και να διεξαχθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία!

Οι βίαιες αντιδράσεις για τον τρόπο διοίκησης των «κόκκινων διαβόλων» και για την απόφαση του συλλόγου να συμμετάσχει στη European Super League δημιούργησαν σκηνές χάους περιμετρικά του «Ολντ Τράφορντ», αλλά και στον αγωνιστικό χώρο, με την αστυνομία να κάνει μεγάλη προσπάθεια για να απομακρύνει τους διαδηλωτές αρχικά από το γήπεδο κι εν συνεχεία από τους περιβάλλοντες χώρους του γηπέδου του Μάντσεστερ.

Οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ μεταφέρθηκαν στη συνέχεια έξω από το ξενοδοχείο στο οποίο βρίσκονταν οι αποστολές των δύο ομάδων, με τους παράγοντες των δύο συλλόγων να αποφασίζουν από κοινού με εκείνους της Premier League και προφανώς και σε συνεννόηση με τους φορείς της πόλης την αναβολή του ντέρμπι σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

«Μετά από συζήτηση με την αστυνομία, την Premier League, τη διοίκηση του Ολντ Τράφορντ και τις ομάδες, ο αγώνας με τη Λίβερπουλ αναβάλλεται για λόγους ασφάλειας μετά από τη σημερινή διαδήλωση. Θα ξεκινήσουν επαφές με την Premier League για να βρεθεί νέα ημερομηνία για την αναμέτρηση. Οι οπαδοί μας έχουν πάθος για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αντιλαμβανόμαστε πλήρως το δικαίωμά τους να το εκφράσουν με ειρηνική διαμαρτυρία. Παρ’ όλα αυτά, αισθανόμαστε λύπη για την αναστάτωση της ομάδας και τον κίνδυνο στον οποίο βρέθηκαν κάποιοι οπαδοί, το προσωπικό και η αστυνομία. Ευχαριστούμε την αστυνομία για την υποστήριξη, θα τη βοηθήσουμε στην έρευνά της», αναφέρει η ανακοίνωση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η Λίβερπουλ, από την πλευρά της, τόνισε: «Συμφωνήσαμε πλήρως στην απόφαση να αναβληθεί ο αγώνας, εξαιτίας των γεγονότων στο Ολντ Τράφορντ και τη γύρω περιοχή. Είναι πάγια θέση μας η ασφάλεια. Είναι ο σημαντικότερος παράγοντας σε κάθε απόφαση. Θέλουμε να προσφέρουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για τους συμμετέχοντες, το προσωπικό και αυτή είναι πάντα η προτεραιότητά μας. Ήταν προφανές πως δεν υπήρχαν εγγυήσεις για να γίνει ο αποψινός αγώνας με ασφάλεια, μετά από τα γεγονότα που ξέφυγαν ραγδαία. Θα συνεχίσουμε να είμαστε σε επαφή με τη Γιουνάιτεντ, την Premier League και τις αρχές για να βρούμε μια βολική ημερομηνία».

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.