Λουτσέσκου: “Ήμασταν υπομονετικοί και αξίζαμε να προκριθούμε” – BINTEO

Στην υπομονή που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και τη δυνατή τους νοοτροπία στάθηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου μιλώντας στην κάμερα της Cosmote TV μετά την πρόκριση επί της Γάνδης στη «Ghelamco Arena» για τη φάση των «16» του Europa Conference League.

Ο Ρουμάνος τεχνικός υπογράμμισε πως το κλειδί για την αλλαγή εικόνας της ομάδας του ήταν η διαχείριση στην κατοχή της μπάλας όταν ήταν στο μέρος της, ενώ συμπλήρωσε πως «έπρεπε να πιστέψουμε πραγματικά ότι αφού βρισκόμασταν εδώ, αξίζαμε να προκριθούμε».

Aναλυτικά τα όσα δήλωσε ο 53χρονος κόουτς των «ασπρόμαυρων»:

Για το αν οι παίκτες του ήταν έτοιμοι για πόλεμο μέχρι τέλους: «Το ποδόσφαιρο είναι πόλεμος, ειδικά όταν πηγαίνεις σε αυτούς τους γύρους βρίσκεις πολύ καλά προετοιμασμένες ομάδες με ενέργεια, ένταση και πρέσινγκ ψηλά. Το δυνατό μας σημείο ήταν ότι ήμασταν υπομονετικοί έχοντας δυνατή νοοτροπία που δεν την παρατήσαμε».

Για το πώς κατάφερε να φτιάξει την πίστη των παικτών για την πρόκριση: «Συζητήσαμε στο τακτικό κομμάτι, έπρεπε να είχαμε περισσότερη αυτοπεποίθηση κρατώντας τη μπάλα κάνοντας διαχείριση, έπρεπε να πιστέψουμε πραγματικά ότι αφού βρισκόμασταν εδώ, αξίζαμε να προκριθούμε».

Για την ψυχολογία των παικτών και τη συνεισφορά του: «Είναι μέρος της δουλειάς μου να μιλώ για την ψυχολογία, τη θέληση να συνεχίσουμε να νικάμε και να κυριαρχούμε στις διοργανώσεις που συμμετέχουμε. Είναι φυσιολογικό να αντιμετωπίζουμε ομάδες με δυνατότερα στοιχεία από μας στην Ευρώπη, το θέμα είναι να ανταποκρινόμαστε. Η Γάνδη δεν θα μπορούσε να πιέζει από την αρχή όπως ξεκίνησε, η διαχείριση της κατοχής της μπάλας ήταν με το μέρος μας και αυτό το στοιχείο βελτιώσαμε στο δεύτερο ημίχρονο».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ