LIVE ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

Έφθασε η ώρα του τελικού για το 80ό Κύπελλο Ελλάδας. Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ τίθενται αντιμέτωποι στο ΟΑΚΑ με τον νικητή να σηκώνει και την πολυπόθητη κούπα.

Κυπελλούχος ο Παναθηναϊκός. Αυτό ήταν το 19ο Κύπελλο που κατακτά ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΟΚ να μένει στα 8.

86′ Ο Κώτσιρα προλαβαίνει το κακό διώξιμο του Μπρινιόλι. Στη συνέχεια ο Βέλεθ βάζει το σώμα του στο σουτ του Σβαμπ

Πέντε λεπτά καθυστερήσεων

79′ Μεγάλη ευκαιρία για το 1-1 με τον Σβαμπ να κάνει την κεφαλιά και τον Κώτσιτα να διώχνει πάνω στη γραμμή.

52′ Ο Σβαμπ παίρνει τη θέση του Αουγκούστο. Ο Λουτσέσκου βλέπει πως ο Βραζιλιάνος δύσκολα θα γλιτώσει τη 2η κίτρινη

Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα. Οι Καντουρί και Σίντκλεϊ παίρνουν τις θέσεις των Σοάρες και Βιεϊρίνια.

Ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να προηγείται 1-0.

Ο ΠΑΟΚ έκανε ευκαιρία στο 44′ με τον Άκπομ μετά την σέντρα του Ζίβκοβιτς να μην βρίσκει καλά την μπάλα από το ύψος της μικρής περιοχής και τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει. Πέντε ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων.

 

Έπειτα  από 34 λεπτά διακοπής άρχισε και πάλι ο τελικός. Υπενθυμίζεται πως οι παίκτες πήγαν στα αποδυτήρια στο 35ο λεπτό

Ο Παναθηναϊκός απέκτησε προβάδισμα απέναντι στον ΠΑΟΚ με πέναλτι του Αϊτόρ στο 34ο λεπτό της αναμέτρησης (μετά από χρήση VAR). Στο πέναλτι υπέπεσε ο Βιεϊρίνια, που στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα χτύπησε τον Βιγιαφάνιες στο κεφάλι.

Έτσι έχουμε νέα διακοπή από τον Λαόθ, ο οποίος πήγαινε προς τα αποδυτήρια κρατώντας μια πέτρα που πετάχτηκε προς τον Αϊτόρ. Να σημειωθεί πως ο Βιεϊρίνια τσακώθηκε με ανθρώπους του Παναθηναϊκού.

Να σημειωθεί πως οι δύο ομάδες βρίσκονται για 17η φορά αντιμέτωπες  στο Κύπελλο Ελλάδας, ενώ για 5η φορά «ανταμώνουν» ξανά στον τελικό της διοργάνωσης, με τους «πράσινους» να έχουν το προβάδισμα με 6 προκρίσεις και 3 νίκες σε τελικούς και τον ΠΑΟΚ να μετράει 6 προκρίσεις και μία νίκη στο καταληκτικό ματς του δεύτερου τη τάξει ποδοσφαιρικού θεσμού της χώρας.

Οι δύο ομάδες βγήκαν για ζέσταμα στον αγωνιστικό χώρο, περίπου είκοσι λεπτά μετά τις 20.00 ενώ ο αγώνας ξεκίνησε με 32 λεπτά καθυστέρηση λόγω των καπνογόνων που είχαν πέσει νωρίτερα κάνοντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα.

Οι ενδεκάδες

Η 11άδα του Παναθηναϊκού: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς, Αϊτόρ, Ιωαννίδης, Παλάσιος.

Ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου αρχίζει τον αγώνα με τους Πασχαλάκη, Λύρατζη, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κούρτιτς, Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Σοάρες, Μπίσεσβαρ και Άκπομ.

Διαιτητής ο “elite” Αντόνιο Ματέου Λαόθ

Διαιτητής είναι ο Αντόνιο Λαόθ από την Ισπανία, κατηγορίας Elite, έχοντας διευθύνει την περασμένη σεζόν τον τελικό του Champions League.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ