Λιονέλ Μέσι: Κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα για το 2023

Ο «βασιλιάς» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου για όγδοη χρονιά στο θρόνο του, ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα για το 2023

Κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας

Η τελετή απονομής της Χρυσής Μπάλας για το 2023 πραγματοποιήθηκε στο θέατρο «Chatelet» του Παρισιού, όπου ο Μέσι ανακηρύχθηκε κυρίαρχος για ακόμη μια φορά. Αυτή ήταν η όγδοη φορά που το βραβείο αυτό φτάνει στα χέρια του Αργεντινού ποδοσφαιριστή. Οι προηγούμενες κατακτήσεις του Μέσι έγιναν το 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 και 2021.

Οι υπόλοιποι φιναλίστ

Στη δεύτερη θέση της Χρυσής Μπάλας 2023 βρέθηκε ο Έρλινγκ Χάαλαντ, ο νεαρός και ταλαντούχος επιθετικός που έχει κλέψει τις εντυπώσεις με τις επιδόσεις του. Ακολούθησε στην τρίτη θέση ο Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος επίσης ξεχώρισε με τις εμφανίσεις του στο γήπεδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για μια πιθανή συμμετοχή των Ντε Μπρόινε ή Ρόδρι στο βάθρο, αλλά τελικά η τριάδα παρέμεινε ως έχει.

Η επιτυχία του Μέσι στην Εθνική Αργεντινής

Ο Λιονέλ Μέσι αναδείχθηκε από την εθνική Αργεντινής ως ο μεγάλος ήρωας στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα του Κατάρ. Αναδείχθηκε MVP του τουρνουά, ήταν ο δεύτερος σκόρερ με επτά τέρματα και ήταν επίσης ο πρώτος σε ασίστ. Έγραψε ιστορία, καθώς ήταν ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που σκόραρε σε όλους τους νοκ-άουτ αγώνες της διοργάνωσης. Επιπλέον, έγινε ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές σε Παγκόσμια Κύπελλα, ξεπερνώντας τον Λόταρ Ματέους.

Επιτυχίες σε συλλογικό επίπεδο

Εκτός από την επιτυχία με την Εθνική Αργεντινής, ο Μέσι είχε εξαιρετικές επιδόσεις και με την ομάδα του. Κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα και το σούπερ Καπ Γαλλίας με την ομάδα του, ενώ ήταν επίσης ο πρώτος σε ασίστ στη Ligue 1 με 16 ασίστ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ