Κυνηγάκης: Αν δεν είχαν γίνει οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είχα σαλτάρει

Χαρούμενος για την κατάκτηση της 5ης θέσης, στα 10 χιλιόμετρα ανοιχτής θαλάσσης, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, δήλωσε ο Άλκης Κυνηγάκης. Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι, όπως αρκετοί άλλοι αθλητές, δεν έχει κανένα στήριγμα παρά μόνο των δικών του ανθρώπων.

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, μετά τον αγώνα που έδωσε, ο Άλκης Κυνηγάκης ανέφερε πως «ήταν ένας αρκετά περίπλοκος αγώνας, απαιτούσε να έχεις καλό ρυθμό και στα 10χλμ. Πίστεψα ότι θα πάρω το μετάλλιο, να σας πω την αλήθεια. Το πίστεψα πολύ. Νομίζω έφταιξε ένα άνοιγμα που έκανα για να φτάσω τους προπορευόμενους, κοντά στο 6ο χιλιόμετρο. Θα κυνηγήσω στο Παρίσι, να πάρω ένα μετάλλιο, γιατί όχι. Εννοείται είμαι χαρούμενος με την πέμπτη θέση, εννοείται αυτό. Όλοι οι κόποι μου αυτόν τον καιρό ανταμείφθηκαν με το παραπάνω. Το συγκεκριμένο είναι αρκετά απαιτητικό αγώνισμα, το οποίο θέλει τακτική, ταχύτητα και μυαλό. Δεν είναι σαν την πισίνα που πας και ακουμπάς στον τοίχο.

Χαίρομαι που είμαι εδώ, αν δεν είχαν γίνει οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είχα σαλτάρει, πραγματικά. Εμείς δεν έχουμε άλλους αγώνες μεγάλους, μέσα στη χρονιά. Η Ολυμπιάδα είναι ένας στόχος τετραετίας, που έγινε πενταετίας. Αν δεν γινόταν, θα είχαμε ιδιαίτερα ψυχολογικά προβλήματα όλοι οι αθλητές».

Είμαστε μόνοι μας, στο σκοτάδι μας

«Χωρίς τον προπονητή και την οικογένειά μου, δεν θα ήμουν εδώ. Δεν μπορώ να πω ότι είχα ιδιαίτερους συμμάχους μαζί μου αυτή την πενταετία. Τα ξέρετε, τα είπε κι ο Θοδωρής Ιακωβίδης, ότι είμαστε μόνοι μας και παλεύουμε… Λείπει πολύ ο κόσμος. Είμαστε μόνοι μας συνέχεια, στο σκοτάδι μας και ερχόμαστε εδώ. Προσωπικά, αυτές τις είκοσι μέρες που ξεκίνησε ο Ολυμπιακός μήνας, να το πω έτσι, είδα πάρα πολλή αγάπη από τον κόσμο», συμπλήρωσε ο Έλληνας αθλητής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ