“Κρίθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο”

«Η τρίτη περίοδος μας έδωσε πλεονέκτημα, που αποφάσισε την έκβαση του αγώνα», σχολίασε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς για τον δεύτερο τελικό της Βasket League.

«Ήταν πολύ δύσκολο και σκληρό ματς», είπε αρχικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού. «Πιστεύω ότι δεν αγωνιστήκαμε αρκετά στο πρώτο μέρος. Όλοι μιλάνε για ενέργεια και όντως είναι σημαντικό. Είπα στους παίκτες ότι χρειάζονται όλοι ακόμη και εάν είναι να παίξουν δύο λεπτά. Η τρίτη περίοδος μας έδωσε πλεονέκτημα που αποφάσισε την έκβαση αγώνα. Σε αυτή την περίοδο πρέπει να παίζουμε με το ίδιο τρόπο ενεργητικά σε άμυνα και επίθεση».

Για το τέταρτο δεκάλεπτο, στο οποίο οι «πράσινοι» έχασαν την διαφορά, ο Ομπράντοβιτς είπε: «Στην τελευταία περίοδο συνέβησαν δύο πράγματα: Παίξαμε πολύ καλά σε επίθεση και κάναμε αβίαστα σουτ, αλλά την στιγμή που θα κάνεις το σουτ πρέπει να είσαι έτοιμος να γυρίσεις πίσω στην άμυνα. Κάποιοι από τους παίκτες ήταν πολύ κουρασμένοι».

«Απαντώντας» στα παράπονα του Ντούσαν Ίβκοβιτς για την διαιτησία, ο «Ζοτς» δήλωσε ότι: «Όσον αφορά στα κριτήρια, είναι εύκολο να δει κανείς το παιχνίδι πως ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το ματς με τρία φάουλ στο τέταρτο δεκάλεπτο, ενώ εμείς είχαμε πέντε από τα πρώτα δύο λεπτά».

«Για τον επόμενο αγώνα πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να υπάρχει ενεργητικότητα και όλοι να παίξουν ακόμη περισσότερο», συνέχισε ο προπονητής του Παναθηναϊκού. «Ξέρουμε τι διακυβεύεται ένας μεγάλος τίτλος απέναντι σε μεγάλο αντίπαλο. Δεν χρειάζονται έξτρα κίνητρα. Όλοι οι παίκτες ξέρουν πόσο δύσκολα και σημαντικά είναι αυτά τα ματς. Όλοι θα προσπαθήσουμε να βρούμε τον τρόπο να αγωνιστούμε δυνατά.

Θα το πω για μια ακόμη φορά χρειαζόμαστε και τους δώδεκα παίκτες. Πρέπει όλοι να είναι έτοιμοι να παίξουν δυνατά. Τα ματς αυτά διαφέρουν από υπόλοιπης σεζόν. Υπάρχουν κάποιοι παίκτες, που έχουν αγωνιστεί περισσότερο και με αυτούς δουλεύουμε διαφορετικά σε σχέση με τους υπόλοιπους».

Ολοκληρώνοντας ο Ομπράντοβιτς ευχαρίστησε τους φίλους των «πρασίνων» για την ατμόσφαιρα. Πηγή: pamesports.gr  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ