Κορονοϊός-Ουρουγουάη: Απολύει το προσωπικό της η ποδοσφαιρική ομοσπονδία

Στην απόλυση σχεδόν του συνόλου του προσωπικού της προχώρησε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ουρουγουάης (AUF). Στις απολύσεις συμπεριλαμβάνεται και ο προπονητής Όσκαρ Ταμπάρες.

«Η εκτελεστική επιτροπή πληροφορεί ότι, λόγω της τρέχουσας κρίσης στον τομέα της υγείας που οδήγησε στην παύση όλων των δραστηριοτήτων, υποχρεούται να λάβει μια σειρά δύσκολων αποφάσεων για να προστατεύσει τη μελλοντική λειτουργία της», αναφέρεται στην ανακοίνωση της AUF.

Το κύριο μέτρο που ανακοινώθηκε είναι η επ’ αόριστον αναστολή των συμβάσεων του προσωπικού. Αυτό συνεπώς αφορά κυρίως τον Ταμπάρες, εκλέκτορα της Εθνικής ομάδας από το 2006. Η AUF αναστέλλει επίσης «όλες τις εξωτερικές συμβάσεις, σε όλες τις κατηγορίες». Διατηρούνται μόνο οι «βασικές» υπηρεσίες για τις «βασικές ανάγκες του οργανισμού».

Σύμφωνα με τα Μέσα Ενημέρωσης της Ουρουγουάης, η απόφαση αυτή αφορά περίπου 400 άτομα, αλλά ο Ταμπάρες, που θεωρείται «δάσκαλος» του ποδοσφαίρου και η δημοφιλία του είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, θα επιστρέψει όταν το ποδόσφαιρο ξεκινήσει πάλι στη χώρα, μαζί με άλλα άτομα.

Η AUF διευκρινίζει ότι θα εργαστεί για την προετοιμασία επιστροφής στις τοπικές και διεθνείς δραστηριότητες με τους «ελάχιστους πόρους». Η αγωνιστική δραστηριότητα στο ποδόσφαιρο της χώρας, όπως και όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις, αναβλήθηκε στις 13 Μαρτίου «μέχρι νεωτέρας».

Ήταν η ημέρα κατά την οποία επιβεβαιώθηκαν οι πρώτες τέσσερις περιπτώσεις κορονοϊού στη χώρα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες (27/3), 274 άτομα στη χώρα έχουν βρεθεί θετικά στον ιό. «Σε σύντομο χρονικό διάστημα, η μπάλα θα ξεκινήσει πάλι να γυρίζει», είναι πάντως το αισιόδοξο μήνυμα της ανακοίνωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ