«Κόλλησαν» στο μηδέν Άρης και ΠΑΣ Γιάννινα

Ο παίκτης του Άρη (Α) διεκδικεί τη μπάλα με τον παίκτη του ΠΑΣ Γιάννινα (Δ), κατά τη διάρκεια του αγώνα Άρης - ΠΑΣ Γιάννινα, για την 3η αγωνιστική των play off της Super League, την Κυριακή 3 Απριλίου 2022, στο γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης, στην Θεσσαλονίκη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ

Ο Άρης έκανε ευκαιρίες, ήταν καλύτερος από τον ΠΑΣ στο «Βικελίδης» όμως δεν μπόρεσε ξανά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα (0-0) και σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία για την 3η θέση.

Με λευκή ισοπαλία τελείωσε η αναμέτρηση του Άρη με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 3η αγωνιστική των play-off της Super League.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι παίκτες του Άρη επιδίωξαν από νωρίς να πρεσάρουν ψηλά, έχοντας παράλληλα και την κατοχή της μπάλας ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκαν πολλές φάσεις στα καρέ του Λοντίγκιν πλην αυτής στο 17′ με το δεξί σουτ του Σάσα από μακρινή απόσταση να αποκρούεται από τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Στο υπόλοιπο κομμάτι, ο ρυθμός έπεσε με τους Ηπειρώτες να πιέζουν τους γηπεδούχους όταν είχαν τη μπάλα στα πόδια τους, που επέλεγαν να παίξουν με γεμίσματα χωρίς να αποφέρουν κάτι αξιόλογο. Η πιο αξιόλογη στιγμή για τον «Άγιαξ της Ηπείρου καταγράφηκε στο 32΄με τον Ντομίνγκεθ να γυρίζει από τα αριστερά προς τον Σνάιντερ που σούταρε όμως η μπάλα έφυγε μακριά άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «κιτρινόμαυροι» ανέβασαν στροφές και στο 51′ έφτασαν κοντά στο να ανοίξουν το σκορ όταν ο Καμαρά γύρισε στα αριστερά προς τον Γκάνεα που εξαπέλυσε δυνατό σουτ όμως η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι του Λοντίγκιν και έφυγε άουτ.

Ο Χερμάν Μπούργος προχώρησε σε αλλαγή συστήματος γυρίζοντας το 3-4-2-1 σε 4-4-2 με τον Μπερτόγλιο να περνά στο γήπεδο αντί του Μπεναλουάν κάνοντας δίδυμο στην επίθεση με τον Καμαρά. Αυτή η κίνηση τόνωσε επιθετικά τους γηπεδούχους που άσκησαν μεγάλη πίεση στους φιλοξενούμενους μεταφέροντας το παιχνίδι στο δικό τους μισό.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι Θεσσαλονικείς έφτασαν σε 10 κόρνερ έναντι ενός που είχαν οι Γιαννιώτες μη μπορώντας να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα ωστόσο ούτε από τις προσπάθειες γύρω από την εστία του ΠΑΣ σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις.

Αρχικά στο 61′, ο Φαμπιάνο σούταρε με καλές προϋποθέσεις όμως ο Λοντίγκιν έπεσε και μπλόκαρε τη μπάλα ενώ στο 74′ η κεφαλιά του Καμαρά πέρασε άουτ. Ακολούθως στο 83′ ο Μαντσίνι εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Καμαρά έπιασε νέα κεφαλιά από πλεονεκτική θέση με τη μπάλα να φεύγει εκτός εστίας.

Η πίεση του Άρη κορυφώθηκε στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού με μία ακόμη φάση να καταγράφεται στο 85′ όταν μετά από συνεργασία Μαντσίνι – Καμαρά, ο πρώτος σούταρε άστοχα.

Οι δύο ομάδες είχαν από μία αξιοσημείωτη φάση μέχρι το φινάλε του αγώνα, ειδικότερα στο 89′ η γυριστή κεφαλιά του Κάργα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κουέστα ενώ η στιγμή των γηπεδούχων καταγράφηκε στο 90+1΄με τον Λοντίγκιν να μπλοκάρει σταθερά το σουτ του Ντουκουρέ.

Άρης: Κουέστα, Μπεναλουάν (Mπερτόγλιο 56′), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Εμπακατά, Ματίγια, Σάσα (Ντουκουρέ 46′), Γκάνεα, Εντιαγέ (Μαντσίνι 46′), Ιτούρμπε (Γκαρσία 46′), Καμαρά.

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Ποζνάνσκι, Σνάιντερ (Λιάσος 84′), Καραχάλιος, Στάνκο (Μορέιρα 90+3′), Γκαρντάβσκι, Ντομίνγκεθ (Παντελάκης 73′), Περέα.

Exit mobile version