Κλήρωση Europa League: Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Στις 2 το μεσημέρι, στη Νιόν, θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τη φάση των «32» του Europa League. Εκεί ο Ολυμπιακός θα μάθει τον αντίπαλό του στην φάση νοκ-άουτ της διοργάνωσης, επιδιώκοντας εκτός της δική του πρόκριση-διάκριση και την συλλογή βαθμών για την κατάταξη της Ελλάδας στην UEFA.

Ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται στο γκρουπ των αδυνάτων, έχοντας απέναντι τους συνολικά…36 ευρωπαϊκά τρόπαια: 15 Κύπελλα Πρωταθλητριών/Champions League (Άγιαξ 4,Μπενφίκα 2, Σέλτικ, ίντερ 3, Πόρτο 2, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3), 3 Κύπελλα Κυπελλούχων (Σέλτικ, Άγιαξ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), 12 Κύπελλα UEFA/Europa League (Πόρτο 2, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σεβίλη 5, Άγιαξ, Ίντερ 3), 5 ευρωπαϊκά Super Cup (Άγιαξ 2,Πόρτο, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σεβίλλη) και 1 Intertoto (Μπράγκα).

Οι 12 ομάδες που κατάλαβαν τις ισάριθμες πρώτες θέσεις των ομίλων τους στο UEL, μαζί με τις τέσσερις καλύτερες τρίτες -στην κατάταξη της UEFΑ-,θα συνθέσουν τους ισχυρούς.

Οι ισχυροί της κλήρωσης και πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού: Σεβίλλη, Σέλτικ, Εσπανιόλ, Μάλμε, Βασιλεία, Λίντσερ, Άρσεναλ, Πόρτο, Γάνδη, Μπασάκσεχιρ, Μπράγκα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το UELκαι Άγιαξ, Σάλτσμπουργκ, Ίντερ, Μπενφίκα από το UCL

Οι 12 «αδύναμες»: ΑΠΟΕΛ, Αλκμααρ, Κοπεγχάγη, Κλουζ, Χετάφε, Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, Λουντογκόρετς, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Βόλφσμπουργκ, Ρέιντζερς, Ρόμα, Γουλβς από το UEL και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ , Μπριζ, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Λεβερκούζεν από το UCL.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ