Κίνδυνος για την Λεωφόρο

Κίνδυνος για την Λεωφόρο

Ο διαιτητής Μάνταλος «καίει» στο Φύλλο Αγώνα Λεωφόρο και Παναθηναϊκό για την συμπεριφορά των οπαδών του με συνέπεια να υπάρχει κίνδυνος για τιμωρία έδρας μέχρι και τρεις αγωνιστικές.

Ο Παναθηναϊκός απειλείται με βαριά χρηματική… καμπάνα και τιμωρία της έδρας του που μπορεί να φτάσει μέχρι και τις τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών. Και αυτό λόγω της συμπεριφοράς του κόσμου με βάση τα όσα έχει καταγράψει ο Σταύρος Μάνταλος. Στο Φ.Α. αναφέρει ανάμεσα στα άλλα για τραυματισμό του ίδιου στην γάμπα και συγκεκριμένα για έγκαυμα που προκλήθηκε πίσω από το γόνατό του, από φωτοβολίδα που πέταξαν οι οπαδοί την ώρα που ήταν στην φυσούνα μετά το σφύριγμα της λήξης. Επίσης αναφέρει τον τραυματισμό του Πράνιτς στο 59′ (επίσης έγκαυμα).

Επιπλέον γίνεται μνεία για τρεις διακοπές (51′, 59′, 78′) ελέω ρίψης αντικειμένων και για φωτοβολίδα που πήγε στον πάγκο του Ολυμπιακού από πιστόλι στο 78′ δίχως να υπάρξει κάποιος τραυματίας. Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει ο Πειθαρχικός Κώδικας στο άρθρο 15 εφόσον υπάρξει έστω και ελαφρά σωματική βλάβη προσώπου νόμιμα ευρισκόμενου στον αγωνιστικό χώρο από ρίψη αντικειμένων προβλέπεται πρόστιμο 60.000 ευρώ και ποινή 1-2 αγωνιστικών. Ακόμα στο ίδιο άρθρο σε άλλη παράγραφο τονίζεται πως «εφόσον η ρίψη των αντικειμένων πραγματοποιείται πριν από την έναρξη ή μετά την λήξη του αγώνα, η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με χρηματική ποινή ύψους από 20.000 – 120.000 ευρώ.

Επίσης με τιμωρία της έδρας από 1-3 αγωνιστικές ανάλογα με τη βαρύτητα της ποινής». Μετά από τα παραπάνω γίνεται ξεκάθαρο πως οι «πράσινοι» κινδυνεύουν σοβαρά με ένα πρόστιμο που στην καλύτερη περίπτωση θα είναι 35.000 ευρώ και τιμωρία της έδρας του. Η Πειθαρχική Επιτροπή της Λίγκας πρόκειται να πάρει την Δευτέρα το Φ.Α. και τις εκθέσεις για το ματς. Θα καλέσει σε απολογία τον Παναθηναϊκό λογικά την ερχόμενη Πέμπτη. Τα επόμενα εντός έδρας ματς για τον Παναθηναϊκό είναι την 12η αγωνιστική με τον ΠΑΣ, την 15η με τον Ατρόμητο και την 17η με την Ξάνθη ενώ ίσως υπάρξει στις αρχές Δεκεμβρίου και ματς Κυπέλλου.

Πηγή: gazzetta.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ