“Καθάρισε” την Γεωργία η Εθνική και αγκάλιασε την πρωτιά

Η πρόκριση στην Κίνα έχει διασφαλιστεί από τον Σεπτέμβρη, όμως η Εθνική κυνηγά την πρωτιά στον όμιλο L των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Και με τη νίκη επί της Γεωργίας με 81-69, η Ελλάδα έφτασε ακόμα πιο κοντά στον στόχο της.

Διότι στο τελευταίο παιχνίδι – την Κυριακή στο Μπάμπεργκ με τη Γερμανία – θα μείνει στην κορυφή όχι μόνο αν κερδίσει, αλλά ακόμα κι αν χάσει με 7 πόντους διαφορά.

Κι αυτό γιατί το Ισραήλ επικράτησε σήμερα της Γερμανίας και την άφησε ένα βαθμό πίσω από την ελληνική ομάδα, που σε διαφορετική περίπτωση θα χρειαζόταν μόνο νίκη. Πλέον υπάρχει και περιθώριο ήττας, ώστε η Ελλάδα να μείνει στην κορυφή και να μπει στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας.

Η Εθνική, λοιπόν, πέτυχε με άνεση τη 10η νίκη της στα προκριματικά. Δεν είχε καμία διάθεση να χαριστεί στην Γεωργία του Ηλία Ζούρου και του Γιώργου Λιμνιάτη, που τυπικά είχε ελπίδες πρόκρισης. Κυριάρχησε από το ξεκίνημα και ικανοποίησε τον κόσμο που πήγε στα “Δυο Αοράκια”.

Tα δεκάλεπτα: 23-14, 44-31, 66-51, 81-69

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ