Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αφού επικράτησε του Ολυμπιακού στον τελικό που διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Αλικαρνασσού. Ωστόσο, ο αγώνας σημαδεύτηκε από σοβαρή καταγγελία για ρατσιστική επίθεση εις βάρος του Ματίας Λεσόρ.
Η πλευρά του Παναθηναϊκού κατήγγειλε ότι ο Γάλλος σέντερ έγινε στόχος ρατσιστικής συμπεριφοράς από οπαδούς του Ολυμπιακού, οι οποίοι φέρονται να έκαναν ήχους μαϊμούς κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, η ομάδα ειδοποίησε άμεσα τους διαιτητές για το περιστατικό. Η καταγγελία αναφέρει ότι το συμβάν δεν περιορίστηκε σε μία στιγμή, αλλά επαναλήφθηκε τόσο κατά την αποχώρηση του παίκτη στο ημίχρονο όσο και πριν από την έναρξη του δεύτερου μέρους.
Αναλυτικά η θέση η ΚΑΕ Παναθηναϊκός
«Πριν την έναρξη του αγώνα και κατά την είσοδο του Ματίας Λεσόρ στον αγωνιστικό χώρο, οπαδοί του Ολυμπιακού που βρίσκονταν πάνω από τη φυσούνα φέρονται να έκαναν ήχους μαϊμούς. Η ομάδα ενημέρωσε άμεσα τους διαιτητές για τη ρατσιστική επίθεση. Το περιστατικό, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, επαναλήφθηκε τόσο κατά την αποχώρηση του παίκτη στο ημίχρονο όσο και πριν την έναρξη του δεύτερου μέρους».
Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός κατήγγειλε μάλιστα το γεγονός στους διαιτητές.
Ξέσπασμα Λεσόρ
Θέση για το περιστατικό πήρε και ο ίδιος ο Ματίας Λεσόρ. Ο παίκτης σχολίασε το επίμαχο στιγμιότυπο στο Twitter και τόνισε ότι η συμπεριφορά αυτή δεν ήταν μεμονωμένη. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Μπροστά σε αστυνομικούς και εκπροσώπους της λίγκας! Το μόνο που έκαναν ήταν να μου λένε να ηρεμήσω, ενώ αυτοί συνέχιζαν και έμειναν σε όλο το παιχνίδι… Και δεν ήταν μόνο ένας, αλλά 10-15 άτομα».

