Ιτούδης: «Καλύτερη και πιο σταθερή ομάδα ο Ολυμπιακός»

Με απουσίες αφίχθη στην Αθήνα η αποστολή της Φενερμπαχτσέ, ενόψει του πρώτου αγώνα με τον Ολυμπιακό, για τα πλέι οφ της Euroleague, προγραμματισμένος για αύριο, Τετάρτη (26/4, 21:45), στο ΣΕΦ.

Με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης, ο Δημήτρης Ιτούδης αναφέρθηκε στα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει η ομάδα της Κωνσταντινούπολης, χαρακτήρισε ως την καλύτερη και πιο σταθερή ομάδα αυτή τη στιγμή στη Euroleague τον Ολυμπιακό, αλλά… δεσμεύτηκε πως οι παίκτες του θα βγουν στο παρκέ του ΣΕΦ αποφασισμένοι για… «μάχη».

Αναλυτικά, ο Δημήτρης Ιτούδης επισήμανε στις δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Euroleague: «Είμαστε χαρούμενοι που επιστρέφουμε στα πλέι οφ ως οργανισμός. Ήταν ένας από τους στόχους μας από την αρχή της σεζόν. Προφανώς και αντιμετωπίζουμε την καλύτερη και πιο σταθερή ομάδα στη Εuroleague αυτή τη στιγμή. Ο Ολυμπιακός παίζει καλό μπάσκετ, οργανωμένο και διαθέτει ένα πολύ καλό προπονητικό τιμ και ρόστερ και χημεία μεταξύ τους. Η αποστολή μας είναι δύσκολη, καθώς έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε πολλές απουσίες.  Δυστυχώς αυτή είναι η μοίρα μας, αλλά είμαστε αποφασισμένοι. Θα πάρουμε μαθήματα από αυτή τη σειρά και θέλουμε να πάμε στο ΣΕΦ και να δώσουμε τη μάχη μας».

Από την πλευρά του, ο Έλληνας γκαρντ της Φενερμπαχτσέ Νικ Καλάθης τόνισε: «Ο Ολυμπιακός είναι μία καλή ομάδα και θα γίνι σκληρό παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να βγούμε στο παρκέ αποφασισμένοι να νικήσουμε ό,τι κι αν γίνει».

Μότλεΐ: «Να μείνω και τα 40 λεπτά στο παρκέ κόντρα στον Ολυμπιακό»

Μία δήλωση που δεν… συνηθίζουν οι παίκτες έκανε ο Τζόναθαν Μότλεϊ πριν το εναρκτήριο τζάμπολ της σειράς των πλέι οφ ανάμεσα στην ομάδα του, Φενερμπαχτσέ και τον Ολυμπιακό.

Ο Αμερικανός σέντερ εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει και για τα 40 λεπτά στο παρκέ στα ματς με την ομάδα του Πειραιά… μήπως το ακούσει ο Δημήτρης Ιτούδης και του… κάνει το χατήρι. «Ο Ολυμπιακός είναι μια δυνατή ομάδα, καλά προετοιμασμένη που μπορεί να παίξει μαζί. Φυσικά, θα είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις μια ομάδα με τόσο καλή χημεία η οποία φαίνεται ότι κάνει τα πάντα αυτή τη στιγμή. Από την άλλη, εμείς παλεύουμε με πολλούς τραυματισμούς. Είμαστε μια νέα ομάδα. Και καταστάσεις όπως αυτή μπορεί να καταστρέψει όλη τη σεζόν. Προσωπικά, θα ήθελα να μείνω και στα 40 λεπτά των αγώνων με τον Ολυμπιακό γιατί πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Δεν έπαιξα καθόλου στο πρώτο ματς, ενώ μόλις 10 λεπτά στο δεύτερο στην κανονική περίοδο,» επισήμανε αρχικά ο Αμερικανός σέντερ.

Ο Τζόναθαν Μότλεϊ τόνισε εν συνεχεία για τα σημεία που χρειάζεται βελτίωση ο ίδιος ως παίκτης: «Φυσικά υπάρχουν σημεία που πρέπει να βελτιωθώ. Πρώτα από όλα οι ελεύθερες βολές καθώς φέτος αύξησα τον αριθμό των βολών από τα φάουλ που κέρδιζα. Είχα περισσότερες προσπάθειες από κοντά σε αντίθεση με τις άλλες χρονιές που σούταρα από μέση απόσταση κυρίως. Του χρόνου θα είμαι καλύτερος παίκτης, θα δείτε».

Τέλος για την “back to back” πρωταθλήτρια Ευρώπης Αναντολού Εφές που έμεινε εκτός πλέι οφ φέτος, ο Μότλεϊ είπε: «Η Euroleague είναι μια πολύ δύσκολη διοργάνωση. Και αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ομάδα γιατί όλοι μπορούν να τους κερδίσουν όλους. Οι οπαδοί επηρεάζουν πολύ το παιχνίδι».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ