Ισραήλ: Αυτή είναι η πρώτη τρανσέξουαλ διαιτητής σε αγώνα ποδοσφαίρου – ΦΩΤΟ

Και το όνομα αυτής Σαπίρ Μπέρμαν. Είναι 27 ετών και την Κυριακή του Πάσχα (2/5, 20:15) θα γίνει η πρώτη τρανσέξουαλ διαιτητής σε ποδοσφαιρικό αγώνα. Συγκεκριμένα, θα διευθύνει την αναμέτρηση του ισραηλινού πρωταθλήματος, Χάποελ Χάιφα-Μπεϊτάρ. «Πάντα έβλεπα τον εαυτό μου ως γυναίκα, από νεαρή ηλικία, συνειδητοποίησα ότι η κοινωνία δεν θα με δεχτεί, δεν θα είναι στο πλευρό μου, γι’ αυτό συνέχισα έτσι για σχεδόν 26 χρόνια», δήλωσε η Μπέρμαν.

«Ένιωθα παγιδευμένη. Έτσι πριν από έξι μήνες αποφάσισα να βγω και να δείξω ποια είμαι, πρώτα από όλα στον εαυτό μου, για την ψυχή μου. Ήθελα να φοράω γυναικεία ρούχα και δεν ήξερα πώς να τα μοιραστώ με τον σύντροφό μου. Σαφώς δεν το πήρε καλά», είπε ακόμη η 27χρονη ρέφερι με την ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της πατρίδας της να ανακοινώνει με υπερηφάνεια τον ορισμό της σε παιχνίδι πρωταθλήματος.

Η Μπέρμαν για πρώτη φορά ασχολήθηκε με τη διαιτησία πριν από 10 χρόνια και ήταν από τις πιο ταλαντούχες. Συνάδελφοί της τόνισαν ότι οι παίκτες και υπόλοιποι διαιτητές είναι στο πλευρό της. «Όπως κάθε γυναίκα διαιτητής, απλώς ντύνεται σε ξεχωριστά αποδυτήρια», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Πηγή: mako.co.il

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ