Ιρλανδία – Λετονία 3-2: Επιθετικά καλή, αμυντικά προβληματική η αντίπαλος της Εθνικής

Η Ιρλανδία, αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδας στον 2ο προκριματικό όμιλο του Euro 2024, επικράτησε της Λετονίας με 3-2 σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στο «Aviva Stadium» του Δουβλίνου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τον εντός έδρας αγώνα με τη Γαλλία τη Δευτέρα (27/3).

Η ομάδα του Στήβεν Κένι παρουσίασε ένα πολύ ελκυστικό πρόσωπο μεσοεπιθετικά, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες (17 τελικές) με κυριότερους εκφραστές τους Φέργκιουσον και Ομπαφέμι, όμως στα μετόπισθεν είχε σοβαρά «θέματα», δεχόμενη πολλές φάσεις απ’ τους (θεωρητικά) πολύ πιο αδύναμους Λετονούς.

Οι Ιρλανδοί έκαναν ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα και πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων πριν το 20λεπτο, με τα γκολ των Ο’Ντόουντα (6’) και Φέργκιουσον (17’), όμως πριν το ημίχρονο οι Λετονοί είχαν βρει τον τρόπο για να ισοφαρίσουν με τους Ουλντρίκις (33’) και Ζιούζινς (45’+1’).

Το γκολ που έκρινε τη νίκη για την Ιρλανδία, σημείωσε στο 65’ ο Ογκμπένε, δύο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγώνα ως αλλαγή.

Ο Στήβεν Κένι χρησιμοποίησε σε διάταξη 3-4-2-1 τους: Κέλεχερ – Ομομπαμιντέλε (63’ Ίγκαν), Κόλινς, Ο’Σι – Ντόχερτι (63’ Ογκμπένε), Μόλουμπι, Μπράουνι, Ο’Ντόουντα (77’ ΜακΚλιν) – Ομπαφέμι (63’ Τζόνστον), Σμολμπόουν (82’ Χέντρικ) – Φέργκιουσον (73’ Πάροτ).

Η Εθνική Ελλάδας θα αντιμετωπίσει τους Ιρλανδούς στις 16 Ιουνίου στην «OPAP Arena» και στις 13 Οκτωβρίου στο Δουβλίνο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ