Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Νικητής ο Παναγιώτης Καραΐσκος

Ο Έλληνας μαραθωνοδρόμος Παναγιώτης Καραΐσκος τερμάτισε στην πρώτη θέση του 11ου Hμιμαραθωνίου που διεξήχθη στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Παναγιώτης Καραΐσκος υπερασπίστηκε τον τίτλο του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και αναδείχθηκε νικητής του 11ου Ημιμαραθωνίου που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Έλληνας μαραθωνοδρόμος τερμάτισε στην πρώτη θέση με χρόνο 1.07.56, με τον Δημήτρη Τσάκαλο να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με έξι δευτερόλεπτα διαφορά. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Χαράλαμπος Πιτσώλης με 1:08:33.

 

Νικήτρια στις γυναίκες η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου

Στις γυναίκες, η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου (ΓΣ Αναγέννηση Λαμίας) αναδείχθηκε νικήτρια με επίδοση 1:17.46 κι επιβεβαίωσε την καλή της κατάσταση και την ανοδική της πορεία. Η αθλήτρια του Σάββα Κουμπούρα, από την αρχή της κούρσας επέλεξε να οδηγήσει και κατάφερε να διατηρήσει τον ρυθμό της μέχρι το τέλος. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η νικήτρια του Μαραθωνίου Αθήνας, Βασιλική Κωνσταντινοπούλου (ΣΑΠΚ Νεάπολης) με 1.18.28 και το χάλκινο η Σταματία Νούλα (ΝΓΣ Ηρακλής) με 1.21.13. Μάλιστα η αθλήτρια του Ηρακλή κατέκτησε το μετάλλιο πάνω στο νήμα και κάνοντας δυνατό σπριντ με την Ευσταθία Φλώρου που τελικά τερμάτισε τέταρτη με την ίδια επίδοση.

Αναφερόμενη στην επιτυχία της, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, σχολίασε: «Ηταν διαφορετική από πέρυσι η διαδρομή αλλά ίσης δυσκολίας. Ηταν αγώνας στόχος για εμένα. Κυνήγησα μια καλή επίδοση. Ναι μεν κουράστηκα, αλλά είμαι ικανοποιημένη από τον χρόνο μου. Ο κόσμος με εμψύχωνε στη διαδρομή και με βοήθησαν οι καλές καιρικές συνθήκες. Ο επόμενος στόχος μου είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10 χλμ.».

Από την πλευρά της η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου, τόνισε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένη. Για εμένα ήταν περάσματα ο συγκεκριμένος αγώνας για τον Μαραθώνιο της Βιέννης στις 23 Απριλίου. Είμαι ευχαριστημένη από τον χρόνο μου και πολύ χαρούμενη για την Ισμήνη που κέρδισε. Με βοήθησε πολύ ο κόσμος και ειδικά στην ανηφόρα».

Τέλος, η Σταματία Νούλα, είπε για το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση: «Ήταν πολύ ωραίος αγώνας. Τρέχω πρώτη φορά στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Στις δυσκολίες που είχε η διαδρομή με βοήθησε πολύ η συναθλήτρια μου, Ευσταθία Φλώρου και με εμψύχωνε ο προπονητής μου Ιάσωνας Ιωαννίδης και ο κόσμος. Αν και είναι ο δεύτερος ημιμαραθώνιος της καριέρας μου είμαι ικανοποιημένη από τον χρόνο μου. Επόμενος στόχος μου είναι ο Μαραθώνιος της Θεσσαλονίκης».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ