Η βραδιά των φαβορί στο Europa League

Είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου και το απέδειξε.

Με την 5η σερί νίκη της στη διοργάνωση (4-1) επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας η Άρσεναλ εξασφάλισε ουσιαστικά την πρόκρισή της στους ημιτελικούς του Europa League. Οι Ρώσοι, που γνώρισαν την 6η συνεχόμενη ήττα απέναντι σε αγγλική ομάδα, ισοφάρισαν προσωρινά, αλλά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου τα πάντα είχαν κριθεί.

Η παράδοση που θέλει την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας να μην μπορεί να περάσει νικηφόρα από ισπανικό έδαφος συνεχίστηκε. Η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε με 2-0 των Πορτογάλων (10 ήττες και 3 ισοπαλίες σε 13 αγώνες) στο «Βάντα Μετροπολιτάνο» και «αγκάλιασε» από το πρώτο ματς την πρόκριση στην τετράδα του Europa League. Ήταν η 9 σερί εντός έδρας επιτυχία για τους «ροχιμπλάνκος», που συμπλήρωσαν περισσότερα από 820 λεπτά χωρίς να δεχτούν γκολ μέσα στο «σπίτι» τους.

Στην πρώτη της ήττα μετά από 35 αγώνες (είχε να χάσει από τον Αύγουστο του 2017) υποχρέωσε την Σάλτσμπουργκ η Λάτσιο. Στο «Ολίμπικο» οι «λατσιάλι» επιβλήθηκαν με 4-2 και πήραν σημαντικό προβάδισμα για να βρεθούν στους «4» του θεσμού.

Η πρώτη μεταξύ τους ευρωπαϊκή «σύγκρουση» βρήκε τη Λειψία να επικρατεί με 1-0 της Μαρσέιγ επί γερμανικού εδάφους. Βασικός ξεκίνησε με τους Γάλλους ο Μήτρογλου, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 80΄ από τον Ζερμέν. Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

Λειψία (Γερμανία)-Μαρσέιγ (Γαλλία) 1-0 (45΄+1 Βέρνερ)

Άρσεναλ (Αγγλία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 4-1 (9΄,28΄ Ράμσεϊ, 23΄πεν,35΄ Λακαζέτ – 15΄ Γκολοβίν)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Σπόρτινγκ Λισσαβόνας (Πορτογαλία) 2-0 (1΄ Κόκε, 40΄ Γκριεζμάν)

Λάτσιο (Ιταλία)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) 4-2 (8΄ Λούλιτς, 49΄ Παρόλο, 74΄ Άντερσον, 76΄ Ιμόμπιλε – 30΄πεν. Μπερίσα, 71΄ Μιναμίνο)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ