Η σχέση του Κλοπ με τον… Ρόκι Μπαλμπόα

Ποιος 50άρης δεν έχει στηθεί στον καθρέφτη του σπιτιού του και υπό τους ήχους του «Gonna Fly Now» δεν έχει προσπαθήσει να μιμηθεί την προετοιμασία του Ρόκι Μπαλμπόα, ρίχνοντας γροθιές τον αέρα; Ο Γιούργκεν Κλοπ είναι ένας τυπικός 49χρονος άνδρας, που μεγάλωσε με το sequel του Σιλβέστερ Σταλόνε και λυπάται που οι περισσότεροι παίκτες της Λίβερπουλ είναι πολύ νέοι για να αντλήσουν έμπνευση από αυτό!

Πώς έφτασε η κουβέντα στον Κλοπ και τον Ρόκι; Αφορμή στάθηκε το κλασικό ντέρμπι του Λίβερπουλ και η πρώτη επίσκεψη του Γερμανού προπονητή στο «Γκούντισον Παρκ». Στο γήπεδο της Έβερτον γυρίστηκε, μάλιστα, ο μεγάλος αγώνας μποξ στην τελευταία ταινία του Σταλόνε με τίτλο «Creed» (2015). Ασφαλώς δεν παλεύει ο 70χρονος πλέον «Σλάι», αλλά ο Michael Bakari Jordan που υποδύεται τον γιο του Απόλο Κριντ.

«Είδα την ταινία Creed για να πάρω μια εμπειρία από το Γκούντισον Παρκ. Είχα πάει μαζί με τους συνεργάτες μου σε ένα Χριστουγεννιάτικο πάρτι και όταν επέστρεψα σπίτι δεν είχα κάτι να κάνω, έτσι αποφάσισα να παρακολουθήσω την ταινία» είπε ο Κλοπ στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του ντέρμπι της Δευτέρας και έδωσε «πάσα» στους ρεπόρτερ να του ανοίξουν συζήτηση για… κινηματογραφικά θέματα. Κι ήταν μια συζήτηση απολαυστική!

«Υπάρχουν πολλά στη ζωή μου τα οποία σκέφτομαι ότι θέλω να παραμείνω εμπνευσμένος και να ανεβάσω την αυτοπεποίθησή μου σε δύσκολες καταστάσεις. Σίγουρα η Κωνσταντινούπολη (σ.σ. το έπος της Λίβερπουλ στον τελικό του Champions League 2005) είναι ένα από αυτά και το έχω χρησιμοποιήσει σε μία ομιλία μου. Όπως έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές και τον Ρόκι Μπαλμπόα! Το πρόβλημα είναι ότι πρόκειται για παλιές ιστορίες. Όταν ήμουν πιο νέος, είχα προσπαθήσει να επικαλεστώ στα αποδυτήρια την ιστορία της ταινίας “Rocky IV” με τον Ιβάν Ντράγκο τη μάχη με τον Ρόκι και λοιπά. Λίγα λεπτά αργότερα, συνειδητοποίησα ότι κανείς δεν ήξερε για ποιο πράγμα μιλούσα! Πάντως εμένα μου αρέσει πολύ ο Ρόκι και η ιστορία του. Ίσως μια μέρα ανέβω κι εγώ τρέχοντας τα σκαλιά στη Φιλαδέλφεια, αλλά όχι αυτήν την εβδομάδα!» κατέληξε ο Κλοπ αναφερόμενος σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές της ιστορίας, όπου ο Ρόκι ολοκληρώνει την προπόνησή του ανεβαίνοντας τα σκαλιά που οδηγούν στην είσοδο του μουσείου της Φιλαδέλφειας και σηκώνει τις γροθιές του στον αέρα, κοιτάζοντας από ψηλά την πόλη.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ