Η ονειρική πίστα της… ερήμου

Η ονειρική πίστα της… ερήμου

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 συνεχίζεται χωρίς ανάσα στην εντυπωσιακή Yas Marina και οι πιλότοι κάνουν χίλια και ένα όνειρα για νίκη…

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1 δεν προβλέπει διακοπή μετά την Ινδία και το πλήθος που συγκροτεί το θίασο του σπορ μεταφέρεται χωρίς ανάσα από το μακρινό Νέο Δελχί στο σαφώς κοντινότερο Abu Dhabi, να διεξαχθεί ο 18ος αγώνας της σεζόν. Με τρία μόνο grand prix μέχρι το τέλος, κάθε αγώνας αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία καθώς η μάχη του τίτλου παραμένει ανοιχτή. Όλος αυτός ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να γευτεί για άλλη μία φορά την εμπειρία της Ανατολής – και ο αγώνας αυτός γίνεται ακόμα πιο ατμοσφαιρικός, με την επιλογή των διοργανωτών να γίνεται η εκκίνηση το σούρουπο και ο τερματισμός όταν πλέον έχει πέσει η νύχτα, κάτω από το φως των προβολέων.

Η Yas Marina Circuit σχεδιάστηκε από τον γνωστό αρχιτέκτονα του χώρου, Hermann Tilke, στο τεχνητό νησί Yas Island λίγο έξω από την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η κατασκευή της πίστας κόστισε κάτι παραπάνω από 800 εκατομμύρια ευρώ και έχει υπογραφεί συμφωνία με τη Formula 1 μέχρι και το 2016. Η πίστα των 5,554 χιλιομέτρων αποτελείται από 22 στροφές και μας χάρισε όμορφες εικόνες κατά τη διάρκεια του πρώτου Grand Prix την Κυριακή καθώς ήταν ο πρώτος αγώνας που ξεκίνησε μέρα και ολοκληρώθηκε υπό το φως των προβολέων.

Για ακόμα μια φορά οι οδηγοί θα βρεθούν σε μια αριστερόστροφη πίστα, η οποία χαρακτηρίζεται από μεγάλες ευθείες που ακολουθούνται από φουρκέτες. Η μέση ωριαία ταχύτητα κυμαίνεται περίπου στα 200 χλμ/ώρα και έχει αρκετά σημεία για προσπέραση. Μετά τη στροφή 7 ακολουθεί η μεγαλύτερη ευθεία στο πρωτάθλημα της Formula 1, η οποία οδηγεί στα φρένα για το chicane της στροφής 8, άλλο ένα πρόσφορο σημείο για προσπέραση.

 Ο ταχύτερος γύρος ανήκει στον Sebastian Vettel με 1:40,279 από το 2009.

Ο καιρός φυσικά δεν θα παίξει κανένα ρόλο δίπλα στην έρημο, όσο θα παίξει η σκόνη που θα βρίσκεται πάνω στην πίστα και θα κάνει δύσκολη τη ζωή των οδηγών και των μηχανικών.

ΠΗΓΗ: msfree.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ