Η νέα Mercedes W04

Η νέα Mercedes W04

Μετά την όχι ιδιαίτερα πετυχημένη αποκάλυψη στο twitter και τις πρώτες φωτογραφίες που έδωσε η ομάδα από το shakedown, έφτασε η ώρα για την «κανονική» παρουσίαση της W04, που πραγματοποιήθηκε στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού της πίστας της Jerez. Εκεί βρέθηκαν οι δύο οδηγοί της ομάδας, Lewis Hamilton και Nico Rosberg, μαζί με τους Ross Brawn και Toto Wolff. Οι Hamilton και Rosberg έφτασαν στο σκεπασμένο μονοθέσιο οδηγώντας από μία λευκή Mercedes-Benz SLS και στη συνέχεια τράβηξαν το σεντόνι πάνω από το «ασημί βέλος» του 2013.

«Το 2013 σηματοδοτεί το ξεκίνημα της δεύτερης εποχής των “ασημί βελών”. Η ομάδα μετά τις αλλαγές των τελευταίων 18 μηνών ωριμάζει και το αποτέλεσμα φαίνεται στην W04, η οποία είναι ξεκάθαρα ένα βήμα μπροστά στη σχεδίαση από την προκάτοχό της. Στο νέο μονοθέσιο έχουν επενδυθεί χιλιάδες εργατοώρες από τις τεχνικές μας ομάδες στο Brackley και στο Brixworth ώστε η απόδοσή του να είναι ένα βήμα μπροστά σε σχέση με αυτήν του περσινού», δήλωσε ο Brawn.

«Δεν έχω την παραμικρή ιδέα πού βρισκόμαστε από άποψη ανταγωνισμού αυτήν τη στιγμή, τα μοναδικά δεδομένα που γνωρίζω είναι ορισμένα αποτελέσματα από αεροδυναμικά τεστ. Επίσης έχουν γίνει ορισμένες αναβαθμίσεις αλλά εξακολουθεί να είναι μια εξέλιξη του περσινού μονοθέσιου. Φέτος θα προσπαθήσω να προσαρμοστώ στην ομάδα, να αποκτήσω μια καλή σχέση με όλους και να μπούμε στη σωστή τροχιά για το μονοθέσια της επόμενης χρονιάς. Πρέπει να αποδώσουμε ως ομάδα όμως δεν μπορώ να κάνω θαύματα. Θα προσπαθήσω όσο πιο σκληρά μπορώ ώστε μαζί με την ομάδα να κάνουμε βήματα προόδου. Ο στόχος μας είναι να βελτιωθούμε σε σχέση με πέρυσι. Πέρυσι δεν είχαν και την καλύτερη χρονιά, πήραν μία νίκη αλλά δεν ανέβηκαν αρκετές φορές στο βάθρο. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν η χρονιά που τους αξίζει. Φέτος θα πάμε βήμα-βήμα, θα τερματίσουμε στον πρώτο αγώνα στη συνέχεια θα ανέβουμε στο βάθρο και τέλος θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε μερικούς αγώνες», δήλωσε ο Hamilton.

«Είμαι αισιόδοξος για τη νέα χρονιά αλλά δεν πιστεύω ότι στους πρώτους αγώνες θα είμαστε όσο γρήγοροι ήμασταν πέρυσι στις αρχές της χρονιάς. Η διαφορά μας από την κορυφή ήταν αρκετά μεγάλη στο τέλος του 2012 και το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να μειώσουμε αυτήν τη διαφορά. Αυτός είναι ο στόχος μας για το πρώτο μέρος της σεζόν και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε. Στη συνέχεια χρειάζεται να έχουμε καλό ρυθμό στην εξέλιξη του μονοθέσιου διότι πέρυσι από τα μισά της χρονιάς και μετά μείναμε πολύ πίσω. Η πρώτη επαφή με το μονοθέσιο ήταν καλή, όλα κύλισαν βάση προγράμματος. Η αίσθηση της ισορροπίας ήταν καλή και τώρα ανυπομονώ για την πρώτη ημέρα δοκιμών. Έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, πλέον η ομάδα στο εργοστάσιο λειτουργεί καλύτερα και όλα βελτιώνονται», δήλωσε ο Rosberg

ΠΗΓΗ:msfree.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ