Η Formula 1 θα τρέξει στο Μεξικό

Η Formula 1 θα τρέξει στο Μεξικό

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της Formula 1 για το 2014 απέχει πολύ ακόμα από το να οριστικοποιηθεί, καθώς οι ομάδες δεν έχουν δει καν το προσχέδιό του, ωστόσο φαίνεται ότι το Μεξικό θα είναι ένας από τους προορισμούς του σπορ την επόμενη σεζόν.

Ο Bernie Ecclestone φέρεται να έχει συμφωνήσει με τους Μεξικανούς την επιστροφή του αγώνα στη λατινοαμερικανική χώρα μετά τη 10ετία του ’90 και οι πληροφορίες είναι ότι το GP Μεξικού θα συνδυάζεται στο καλεντάρι με εκείνο των ΗΠΑ στο Austin.

Η πίστα στην οποία θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας θα είναι το σιρκουί στην Πόλη του Μεξικού, εκεί όπου η F1 φιλοξενήθηκε για τελευταία φορά το 1992.

Οι εργασίες αναβάθμισης και επικαιροποίησης της πίστας προχωρούν και οι εμπλεκόμενοι είναι σίγουροι ότι θα είναι έτοιμη για τον αγώνα.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο σχέδιο επιστροφής της F1 στο Μεξικό έχει ο Tavo Hellmund, ο άνθρωπος που πήγε την F1 στο Austin, σε συνεργασία με τον Μεξικανό επιχειρηματία Alejandro Soberon. Σημαντική είναι η συμβολή και του Carlos Slim Domit, που είναι μέλος της Γερουσίας της FIA.

Αν όντως γίνει αγώνας στο Μεξικό το 2014 θα είναι το τρίτο νέο GP στο καλεντάρι του 2014, μαζί με την Αυστρία και τη Ρωσία. Όπως ξέρουμε δεν θα γίνει αγώνας στην  Ινδία του χρόνου, ενώ υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για την Κορέα και για το περιβόητο GP στο New Jersey, όπου δεν φαίνεται ακόμα να έχει βρεθεί άκρη με τα οικονομικά.

ΠΗΓΗ: msfree.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ