Η F1 «τρέχει» νύχτα στο Μπαχρέιν

Η F1 «τρέχει» νύχτα στο Μπαχρέιν

Την ερχόμενη Κυριακή διεξάγεται ο 3ος αγώνας της χρονιάς στην F1, όπου ομάδες και πιλότοι θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στην πίστα Sakhir του Bahrain.

Μια εβδομάδα μετά από τον δεύτερο αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Formula 1 στη Μαλαισία, οι προβολείς πέφτουν στο Μπαχρέιν, στην πίστα Sakhir.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί για πρώτη φορά βράδυ, αφού είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει αργά το απόγευμα (στις 18:00 τοπική ώρα). Βέβαια, η πίστα είναι αρκετά γνώριμη σε αρκετούς πιλότους, αφού οι περισσότερες ομάδες έκαναν τις χειμερινές δοκιμές τους εκεί.  Ωστόσο, η ομάδα της Mercedes κατεβαίνει με άλλον….αέρα στο Μπαχρέιν, καθώς ήδη προηγείται μετά τις νίκες των Hamilton & Rosberg.

Τα χαρακτηριστικά της πίστας του Sakhir

Το Gran Prix του Μπαχρέιν περιλαμβάνει 5.412 χιλιόμετρα αγώνα. Η πίστα διαθέτει 4 μεγάλες ευθείες, αλλά και κλειστές στροφές. Έτσι, τα μονοθέσια χρειάζεται να φρενάρουν αρκετές φορές από τα 300 + χλμ./ώρα στα 65 χιλιόμετρα αρκετές φορές, κάτι που καταπονεί ιδιαίτερα τα ελαστικά. Επίσης, άλλο ένα χαρακτηριστικό της πίστας είναι και η έντονη σκόνη που υπάρχει στο οδόστρωμα, η οποία μεταφέρεται από την έρημο.

ΠΗΓΗ: autotriti.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ