Η F1 «γυρίζει» στο Long Beach;

Η F1 «γυρίζει» στο Long Beach;

Έχουν περάσει 29 χρόνια από την τελευταία φορά που έγινε Grand Prix της Formula 1 στους δρόμους του Long Beach. Δεν αποκλείεται στην τριακοστή επέτειο, να έχουμε και τη μεγάλη επιστροφή της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο σιρκουί πόλης της Καλιφόρνια, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Σύμφωνα με το βρετανικό Autosport, υπάρχουν από πέρυσι επαφές του ισχυρού άνδρα της Formula 1, Bernie Ecclestone, με τον δήμαρχο του Long Beach, Bob Foster. Βλέποντας το Project «New Jersey» να βουλιάζει, ο 83χρονος είναι σαφές εδώ και καιρό που αναζητά άλλους προορισμούς στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ωκεανού, σε μία απόβαση ανάλογη των προηγούμενων δεκαετιών. Όχι τυχαία, στην πρόταση του δαιμόνιου Βρετανού συμπεριλαμβάνεται και η συμμετοχή στο εγχείρημα του Chris Pook, που είναι άνθρωπος εμπιστοσύνης του, καθώς ήταν υπεύθυνος του αγώνα που έλαβε χώρα για πρώτη φορά το 1975 (ακολούθησαν άλλοι έξι).

Πάντως το συγκεκριμένο σιρκουί πόλης, απέχει πολύ από τα σύγχρονα στάνταρ της F1. Θα χρειαστεί πλήρης αναβάθμιση, ενώ σε σχέση με τον αγώνα IndyCar που διεξάγεται εκεί σε ετήσια βάση, είναι πολύ μεγαλύτερο το ποσό που καλούνται να καταβάλλουν οι διοργανωτές για να φιλοξενήσουν ένα Grand Prix.

Μένει να δούμε, πόσο πραγματικά το θέλει ο Ecclestone. Γιατί αν το θέλει πραγματικά, τότε θα γίνει…

ΠΗΓΗ: msfree.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ