Η δήλωση του Ρονάλντο που θα συζητηθεί

Μια διαφορετική από τις συνηθισμένες συνέντευξη έδωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στην «El Pais». Ανάμεσα στ’ άλλα, αναφέρθηκε στον σκληρό τρόπο με τον οποίο κρίνει ο κόσμος τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές.

«Κάποιες φορές με ενοχλεί και με κουράζει που πρέπει κάθε χρόνο να δείχνεις την αξία σου. Πάντα πρέπει να έχεις κίνητρο και να προπονείσαι, αλλά κάποιες φορές μπορείς να πεις ‘αφήστε με’. Βλέπω το ποδόσφαιρο σαν αποστολή. Μπαίνω στο γήπεδο, κερδίζω, γίνομαι καλύτερος. Ο κόσμος κρίνει και λέει ‘αυτός τελείωσε τώρα, είναι 33, 34, 35’. Αυτό σου δίνει κίνητρο για να τους εκπλήξεις», ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Δεν με βλέπουν σαν ρομπότ, αλλά η αλήθεια είναι πως όντως κάποιοι με αντιμετωπίζουν σαν έναν άνθρωπο που δεν μπορεί ποτέ να έχει προβλήματα, ποτέ να είναι λυπημένος, ποτέ να έχει σκοτούρες. Ο κόσμος θεωρεί πως αν είσαι πετυχημένος και έχεις λεφτά, έχεις λύσει όλα σου τα προβλήματα. Ξέρω πως κάποιοι είναι με το πιστόλι έτοιμοι να με πυροβολήσουν αν χάσω ένα πέναλτι ή αποτύχω σε ένα σημαντικό ματς. Όμως έτσι είναι η ζωή και πρέπει να είσαι προετοιμασμένος. Κι εγώ έχω συμβιβαστεί με αυτό πολλά χρόνια τώρα».

Σχετικά με την απόφασή του να ανοίξει μια κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών στη Μαδρίτη, είπε: «Οι Ισπανοί μού φέρθηκαν καλά. Γι’ αυτό ήθελα να ανοίξω εκεί μια επιχείρηση και να δώσω δουλειές. Ανεξάρτητα από τα θέματα που είχα με την εφορία, ξέρω πως ο κόσμος στη Μαδρίτη με αγαπά. Οι άνθρωποι και η Ρεάλ μού έδωσαν πολλά. Στο δρόμο μού λένε ‘Κριστιάνο, εδώ είναι πάντα το σπίτι σου’ και μου αρέσει να το ακούω».

Ερωτηθείς για το αν θα ήθελε να ζήσει στη Βαρκελώνη, που έχει και θάλασσα, απάντησε: «Η Βαρκελώνη δεν είναι για μένα (γέλια). Πήγα 1-2 φορές και ένιωσα ότι εκεί δεν τους αρέσω και πολύ. Όμως είναι φυσιολογικό λόγω της αντιπαλότητας της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ. Δεν έγινε κάτι».

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ