Η Μπαρτσελόνα τίμησε τη μνήμη του Βιλανόβα

Ημέρα μνήμης ήταν το Σάββατο για την οικογένεια της Μπαρτσελόνα, καθώς εκτός από τα 73α γενέθλια του Γιόχαν Κρόιφ, του προπονητή που επηρέασε όσο κανείς άλλος το σύγχρονο στάτους της καταλανικής ομάδας, συμπληρώθηκαν 6 χρόνια από το θάνατο ενός άλλου πρώην τεχνικού των «μπλαουγκράνα», του Τίτο Βιλανόβα.

Η Μπαρτσελόνα, σε ένα μακροσκελές ποστάρισμα στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, τίμησε τη μνήμη του Βιλανόβα, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή στις 25 Απριλίου 2014, έπειτα από πολυετή μάχη με την επάρατο νόσο.

«Πριν από 6 χρόνια ο Τίτο Βιλανόβα πέθανε από καρκίνο του φάρυγγα σε ηλικία 45 ετών. Υπηρέτησε την καταλανική ομάδα σαν βοηθός προπονητή για πέντε χρόνια, από το 2007 έως το 2012 κι έπειτα ανέλαβε τα ηνία της ομάδας, μετά την αποχώρηση του Πεπ Γκουαρδιόλα για τη Μπάγερν Μονάχου.

Ο Τίτο οδήγησε τη Μπαρτσελόνα στον τίτλο του πρωταθλητή με 100 βαθμούς την περίοδο 2012/13. Θα ήταν σήμερα 51 ετών» ανέφερε η Μπαρτσελόνα στο Twitter, ενώ ακολούθησαν μηνύματα σεβασμού στη μνήμη του Βιλανόβα, από τον Αντρές Ινιέστα και την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ισπανίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ